Helemaal niets

Nu we met de voorbereidingen bezig zijn en iedereen hoort van onze plannen, krijgen we regelmatig de vraag “Wat gaan jullie dan doen op Curaçao?”. De licht jaloerse blik wordt dan meestal nog wat sterker als we ons antwoord geven: “Nou, eigenlijk helemaal niets…”.

Gaan we dan echt niets doen? Natuurlijk gaan we meer doen dan alleen maar luieren! Zo’n hangmat onder een palmboom is erg prettig, maar voor negen maanden wordt het ook vervelend… 🙂

Wat we vooral daarmee bedoelen is dat we geen (betaald) werk gaan doen. We zien het toch echt als een sabbatical waarin we niet aan het werk hoeven. Gelukkig hebben we voldoende spaargeld om die negen maanden goed door te kunnen komen zonder de dagelijkse verplichting van een baan.

Reizen in de regio

Wat gaan we dan wel doen? Tsja… dat is voor ons op dit moment ook nog een onbekend onderdeel van ons avontuur. Van onze drie kinderen zal Max (6 jr.) gewoon naar school moeten. Stijn (3 jr.) en Charlotte (2 jr.) hoeven dat niet, en willen we ook niet naar een peuterschool of kinderopvang doen. We kunnen helaas dus niet ongelimiteerd op reis in de regio van de Caribbean/Zuid-Amerika. We hopen wel enkele andere eilanden en bv. ook Colombia of Venezuela te bezoeken, maar daarvoor zijn we vooral afhankelijk van de schoolvakanties.

En verder hebben we nog niets op het programma staan. Het zal vooral een mix worden van relaxen, genieten van de kids en elkaar en het eiland verkennen. We weten ondertussen dat Curacao echt wel meer te bieden heeft dan alleen maar zon-zee-strand.
En ongetwijfeld zullen er ook wel momenten van ‘bezinning’ voorbij komen over hoe we ons leven de komende jaren willen gaan inrichten (waarschijnlijk in die hangmat!).

Vrijwilligerswerk Curaçao

En écht helemaal niets doen zal zeker niet gebeuren. We willen wel iets van vrijwilligerswerk gaan doen, in welke vorm dan ook. We hebben ons nog niet echt verdiept in de mogelijkheden van vrijwilligerswerk op Curaçao, maar er zal best wat te vinden zijn waar we de lokale maatschappij mee kunnen helpen en wat mooi past in onze plannen voor een rustig jaartje! Bij deze dus ook een oproep: Weet jij toevallig een leuke klus voor vrijwilligers op Curaçao in de periode augustus 2013-april 2014? Graag horen we meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *