Stadswandeling Curacao

Wil je wel eens meer zien van Curacao dan alleen het strand en de Handelskade, ga dan mee met Jacqueline op stadswandeling door één van de mooie wijken van Curacao. Ze brengt je in de mooiste straatjes van Otrabanda en Scharloo en vertelt daarbij de historie van de wijk. Een leuke tour met een vrolijke gids!

Maandag t/m woensdag, vrijdag & zaterdag

Hoe ziet de stadswandeling door Curacao er uit

Jacqueline biedt twee stadswandelingen door Curacao aan: één door de wijk Otrabanda en één door de wijk Scharloo. Beide wijken liggen in Willemstad (centrum) en maken onderdeel uit van UNESCO Werelderfgoed. En dat gaat Jacqueline je laten zien!
Beide wandelingen brengen je naar de mooiste straatjes midden in de wijk die je zonder gids niet zo snel zult vinden.
Een wandeling duurt 1,5 tot 2 uur en eigenlijk is elke wandeling weer uniek. Afhankelijk van jouw interesses zal Jacqueline haar tour aanpassen zodat het voor iedereen een interessante stadswandeling is.

Stadswandeling Curacao: Otrabanda

De wijk Otrabanda ligt in het centrum van Curacao en wordt door de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) verbonden met de wereldberoemde Handelskade. Otrabanda kent een rijke historie en dat ga je allemaal zien. Terwijl je met Jacqueline door de straatjes loopt vertelt ze die verhalen als achtergrond bij de huizen en gebouwen. Ze brengt je langs de mooiste street-art en de vriendelijke bewoners van deze wijk.

Stadswandeling Curacao: Scharloo

Scharloo kenmerkt zich door de mooie monumentale panden, de kleurige straatjes en koloniale herenhuizen. Een schitterende wijk om doorheen te lopen. Een wijk waar ambassades en overheidsgebouwen worden afgewisseld met het rauwe straatleven. Jacqueline vertelt je over de mensen die er gewoond hebben, de ontwikkeling van de wijk, de hoogte- en dieptepunten.

Kleine groepen, maximale aandacht

Jacqueline doet de stadswandeling met kleine groepjes. Daarmee wordt het niet zo massaal en kan ze iedereen wat persoonlijke aandacht geven en alle vragen beantwoorden.

Wie is Jacqueline

Jacqueline Presentacion is één van de weinige gecertificeerde gidsen voor stadswandelingen op Curacao. Met haar vrolijke, energieke en vriendelijke karakter is ze altijd welkom in de wijken en zorgt ze voor een glimlach bij de bewoners. In haar kenmerkende outfit laat Jacqueline de wijk zien en weet ze de mooie verhalen vanuit de wijk op een positieve en respectvolle manier over te brengen. Mede door haar goede kennis van de historie wordt Jacqueline ook steeds meer gevraagd door officiële instanties op Curacao om tours te doen. Kortom: Jacqueline is een expert die vol trots jou meeneemt door “haar” Curacao!

stadswandeling curacao Jacqueline

Tarief

Een stadswandeling met Jacqueline doe je al voor € 19 p.p. Bij het reserveren doe je een aanbetaling van € 2. Het restant betaal je pas aan het begin van de wandeling. Voor dit tarief krijg je er van Jacqueline ook nog een heerlijk flesje koud water bij voor tijdens de wandeling.

Wanneer

Jacqueline doet de stadswandeling op vrijdag t/m dinsdag, altijd in de ochtend. Exacte tijd gaat in overleg, maar meestal zal er om 09:00 gestart worden.

Waarom met NaarCuracao.com?

Bij reservering alleen kleine aanbetaling

Alleen via NaarCuracao te boeken

Geen voucher o.i.d. nodig

Stadswandeling Curacao