prive boot curacao

Privéboot op Curaçao huren

Wil je Curaçao op z’n mooist zien, dan moet je ook een boottocht maken om Curaçao vanaf zee te ontdekken. Ben je met een groep dan is het al snel interessant om een privé-boot te huren. Geen andere gasten aan boord waar je rekening mee moet houden en in overleg met de bemanning bepaal je zelf hoe de dag er uit ziet. Ideaal toch? En een privé-boot op Curaçao is al snel voordeliger dan je denkt.

Privé-boten in alle soorten en maten

Op een Caraïbisch eiland als Curaçao heb je uiteraard boten in allerlei soorten en maten. Van klein tot groot, van zeilboot tot motorjacht, je hebt ze allemaal op Curaçao. Toch lijkt het of er niet heel veel boten op Curaçao verhuurd worden. Iedereen die je het vraagt zal wel een boot kennen, maar vaak zijn dat de openbare boten met dagtochten waarbij je je per persoon kunt aanmelden. Maar wat als je nou met een familie of groep vrienden bent en gewoon lekker een boot voor alleen jouw groepje wilt? Dat kan ook!

Voordelen privé-boot op Curaçao

  • Jij bepaalt waar je heen vaart
  • Ervaren crew die de mooiste plekjes kent
  • Een feestje met alleen jouw groep
  • Maak een zwem-stop waar je wilt
  • Vertrektijden in overleg met jou
  • Catering op maat: hoe en hoe laat jij het wilt
ok 1

Boot afhuren: al snel interessant

Het kan al snel interessant zijn om een boot af te huren voor een privé-dagtocht. Men denkt vaak dat dit veel kost, maar dat valt wel mee. Waar het om gaat is dat je een boot vind die goed is afgestemd op jouw wensen. Als je met jouw groepsgrootte op ongeveer 80% of meer van het maximaal aantal personen op de boot zit, dan is de prijs al snel gelijk of zelfs voordeliger dan wanneer je met een openbare boot mee gaat. Zo kan een privéboot qua prijs al interessant zijn vanaf 6 personen!

Catering

Meestal betaal je een vast tarief voor het afhuren van de boot (plus bemanning, uiteraard), want daarvoor maakt het niet uit met hoeveel personen je bent. De variabele kosten zijn meestal de kosten voor de catering, die uiteraard wel per persoon gaan. Wil je een uitgebreide BBQ-lunch incl. onbeperkt wijn en bier erbij? Dan betaal je wat meer dan wanneer je er voor kiest om zelf wat broodjes voor lunch mee te nemen. Het is ook mogelijk om echt alleen de boot te huren voor een privé-tocht, en alle catering zelf mee te nemen. Tip: doe dit altijd wel in overleg met de crew, meestal kunnen zij wel een koelkastje of coolbox beschikbaar stellen.
N.b.: Via ons kun je alleen een boot huren inclusief schipper. Zoek je een bootje om zelf te besturen dan kunnen we je helaas niet helpen.

Faciliteiten

Een aantal van de boten die gehuurd kunnen worden voor een privé-dagtocht, zijn boten die doorgaans ook ingezet worden voor openbare dagtochten, b.v. naar Klein Curaçao. Dat betekent dat er eigenlijk altijd wel faciliteiten aan boord zijn voor een complete dag op het water. Denk b.v. aan waterspeelgoed voor de kinderen of duikbril en snorkels om de onderwater-wereld te verkennen.

Faciliteiten op Klein Curaçao

Ga je met een privé-boot naar Klein Curaçao, dan hebben de meeste boten ook ter plekke op dat eiland nog enkele faciliteiten. Dat verschilt van een privé-strandje met wat schaduwplekken tot aan een beachhouse met o.a. toilet en ligbedden in de schaduw.

Privéboot op Curaçao huren

Andere boten naar Klein Curacao: