Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Privé-boot huren op Curaçao

prive boot huren curacao groep
Wil je Curaçao op z'n mooist zien, dan moet je ook een boottocht maken om Curaçao vanaf zee te ontdekken. Ben je met een groep dan is het al snel interessant om een privé-boot te huren. Geen andere gasten aan boord waar je rekening mee moet houden en in overleg met de bemanning bepaal je zelf hoe de dag er uit ziet. Ideaal toch? En een privé-boot op Curaçao is al snel voordeliger dan je denkt.

Privé-boten in alle soorten en maten

Op een Caraïbisch eiland als Curaçao heb je uiteraard boten in allerlei soorten en maten. Van klein tot groot, van zeilboot tot motorjacht, je hebt ze allemaal op Curaçao. Toch lijkt het of er niet heel veel boten op Curaçao verhuurd worden. Iedereen die je het vraagt zal wel een boot kennen, maar vaak zijn dat de openbare boten met dagtochten waarbij je je per persoon kunt aanmelden. Maar wat als je nou met een familie of groep vrienden bent en gewoon lekker een boot voor alleen jouw groepje wilt? Dat kan ook!

Voordelen privé-boot op Curaçao

Jij bepaalt waar je heen vaart

Ervaren crew die de mooiste plekjes kent

Een feestje met alleen jouw groep

Maak een zwem-stop waar je wilt

Vertrektijden in overleg met jou

Catering op maat: hoe en hoe laat jij het wilt

eigen boot huren op curacao
Privéboot op Curaçao: onderweg stoppen voor een duikje.
Vraag vrijblijvende offerte aan

Boot afhuren: al snel interessant

Het kan al snel interessant zijn om een boot af te huren voor een privé-dagtocht. Men denkt vaak dat dit veel kost, maar dat valt wel mee. Waar het om gaat is dat je een boot vind die goed is afgestemd op jouw wensen. Als je met jouw groepsgrootte op ongeveer 80% of meer van het maximaal aantal personen op de boot zit, dan is de prijs al snel gelijk of zelfs voordeliger dan wanneer je met een openbare boot mee gaat. Zo kan een privéboot qua prijs al interessant zijn vanaf 6 personen!

Catering

Meestal betaal je een vast tarief voor het afhuren van de boot (plus bemanning, uiteraard), want daarvoor maakt het niet uit met hoeveel personen je bent. De variabele kosten zijn meestal de kosten voor de catering, die uiteraard wel per persoon gaan. Wil je een uitgebreide BBQ-lunch incl. onbeperkt wijn en bier erbij? Dan betaal je wat meer dan wanneer je er voor kiest om zelf wat broodjes voor lunch mee te nemen. Het is ook mogelijk om echt alleen de boot te huren voor een privé-tocht, en alle catering zelf mee te nemen. Tip: doe dit altijd wel in overleg met de crew, meestal kunnen zij wel een koelkastje of coolbox beschikbaar stellen.
N.b.: Via ons kun je alleen een boot huren inclusief schipper. Zoek je een bootje om zelf te besturen dan kunnen we je helaas niet helpen.

Faciliteiten

Klein Curacao beach house Miss Ann

Een aantal van de boten die gehuurd kunnen worden voor een privé-dagtocht, zijn boten die doorgaans ook ingezet worden voor openbare dagtochten, b.v. naar Klein Curaçao. Dat betekent dat er eigenlijk altijd wel faciliteiten aan boord zijn voor een complete dag op het water. Denk b.v. aan waterspeelgoed voor de kinderen of duikbril en snorkels om de onderwater-wereld te verkennen.

Faciliteiten op Klein Curaçao

Ga je met een privé-boot naar Klein Curaçao, dan hebben de meeste boten ook ter plekke op dat eiland nog enkele faciliteiten. Dat verschilt van een privé-strandje met wat schaduwplekken tot aan een beachhouse met o.a. toilet en ligbedden in de schaduw.

Privé-boot aanvragen

  • Is het aantal personen nog niet bekend, geef dan aan hoeveel er ongeveer mee zullen gaan.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijke dagtochten met privéboot

Dagtocht Klein Curaçao

Klein Curacao boottocht met Mermaid of Miss Ann
Klein Curaçao, het witste en langste strand van Curaçao

De meest populaire dagtocht met een privéboot is een dagje naar Klein Curaçao. Dit idyllische en onbewoonde eilandje heeft het witste en langste strand van Curaçao. Je kunt hier echt even een dagje in het paradijs ervaren, met b.v. een snorkeltocht waarbij je vrijwel zeker zeeschildpadden zult zien. Er gaan vrijwel dagelijks meerdere charters naar Klein Curaçao (openbare dagtochten), maar als je met een groep van 10 personen of meer bent dan kan het al snel interessant zijn om een privéboot af te huren.

Dagtocht Westkust met Blue Room

Blue Room Curaçao
de schitterende Blue Room op Curaçao

De meeste toeristen kom je tegen op de grotere stranden aan de oostkant van Willemstad (b.v. Jan Thiel Beach of Mambo Beach), maar juist aan de westkant van het eiland heb je de mooie baaitjes waar je soms geen enkele andere toerist tegenkomt. Tijdens een West Coast trip kun je enkele van deze baaitjes bezoeken of je gaat de Blue Room ontdekken, een grot met betoverend blauw licht (de zon die door het water schijnt) waar je alleen via de zee in kunt zwemmen.

Diepzeevissen

boot huren curacao diepzee vissen
vissen op zee: huur je eigen boot met schipper!

Wil je echt een “stoere mannen-ding” doen op Curaçao, ga dan diepzee vissen! Huur je eigen boot met ervaren schipper en je krijgt een top-ervaring. En als het even kan, zal krijg je als lunch je zelf gevangen vis op de bbq! Verser kun je het niet krijgen. Deze vistrip is te boeken voor max. 6 personen, voor een halve of een hele dag.

Overnachting Klein Curaçao

Klein Curaçao overnachting
Klein Curaçao overnachting: slapen op een onbewoond tropisch eiland

Overnachten op Klein Curaçao: slapen op een onbewoond tropisch eiland, wie wil dat nou niet! Je hebt zicht op een schitterende zonsondergang waarna je een gezellig kampvuur kunt maken op het strand. En zodra het echt donker is (en dat wordt het echt op een eiland midden op zee) dan kun je relaxed liggend op het strand sterren gaan kijken. En de volgende ochtend wordt je wakker bij een idyllisch opkomende zon. Je voelt je echt even een deelnemer in Expeditie Robinson!
Omdat de overnachting op Klein Curaçao alleen als privétocht wordt aangeboden, bepaal jij de inhoud van de tour: wil je met catering of neem je zelf eten mee? Wil je dag 1 en dag 2 heel de dag op Klein Curaçao verblijven of niet? => jij bepaalt.
Dit wordt zonder twijfel de mooiste ervaring van je vakantie!

Sunset boottocht

sunset zonsondergang Curaçao boottocht
Mooie zonsondergang vanaf de boot te bewonderen.

De meeste boottochten op Curaçao zijn ‘gewoon’ overdag, vaak zelfs al met vertrek heel vroeg in de ochtend. Maar je kunt ook hele mooie boottochten maken juist aan het einde van de dag! Curaçao heeft langs vrijwel heel de zuidkust zicht op een schitterende zonsondergang. En dan is het zeker de moeite waard om die zonsondergang eens vanaf een boot te beleven. Vaak zijn deze boottochten voorzien van catering en is het een heerlijk relaxed en romantisch einde van weer een zonnige dag op Curaçao. TIP: Uiteraard is het bij het boeken van een privéboot zeker ook mogelijk om de boottocht af te sluiten met een diner, bv. een heerlijke BBQ op het strand!

Duik- en/of snorkeltour

snorkelen op Curaçao
snorkelen in de kraakheldere zee van Curaçao

Curaçao is één van de mooiere plekken op aarde om te duiken, niet voor niets vind je vele duikscholen op Curaçao. Maar als je geen duikbrevet hebt en ook daar geen cursus voor wilt doen, dan kun je ook hele mooie snorkeltochten maken in de zee bij Curaçao. Bij diverse strandjes loop je gewoon met duikbril en snorkel de zee in, en vrijwel direct zie je al een mooie onderwater-wereld. De meest kleurrijke vissen zie je tussen het koraal (afblijven!) door, en op sommige plekken heb je een grote kans dat je zeeschildpadden zult zien. De meeste boten hebben standaard duikbrillen en snorkels aan boord die je gratis kunt gebruiken. Doen!!

Wat jij wilt!

En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om te doen als je een privé-boot huurt op Curaçao. In overleg met de mensen van de boot bepaal jij wat je gaat doen, wanneer en hoe.
Ga jij ook met een groep naar Curaçao en wil je weten wat voor jullie de mogelijkheden zijn? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte aan!

Vraag vrijblijvende offerte aan