rawpixel 771314 unsplash

Jaarwisseling 2018-2019; Oud en Nieuw Vieren op Curacao

Het aftellen kan beginnen: nog maar een paar dagen en het nieuwe jaar begint! En hoe leuk is het om 2019 in te luiden op Curaçao? Het mag hier dan “een paar graadjes warmer” zijn dan in Nederland, ook hier wordt de jaarwisseling gevierd met oliebollen, champagne, vuurwerk en ja, je kunt zelfs meedoen aan de Nieuwjaarsduik! Haal die oranje Unox-muts dus maar vast uit de kast.

Wie op Curaçao aan de jaarwisseling denkt, denkt aan vuurwerk. Heel. Veel. Vuurwerk. Naar aanloop van Oud & Nieuw worden er al verschillende vuurwerkshows en zogenaamde pagara parties georganiseerd (een pagara is een tig-miljoenenklapper; een reeks van aan elkaar gebonden vuurwerk).

Uiteraard valt er op de dag zelf en op Nieuwjaarsdag ook genoeg te beleven op het eiland. Nog geen plannen gemaakt? Met onderstaande tips ben je de hele dag (en nacht) zoet.

Pagara Party Pietermaai XXL

Pietermaai • Maandag 31 december 2018 • Van 12:00 – 22:00 uur • Toegang is gratis
Het feest begint al om 12 uur ’s middags! De Pagara Party XXL in Pietermaai op maandag 31 december wordt weer de langste pagara dit jaar. Traditiegetrouw wordt de pagara aangestoken voor Boetiekhotel Scuba Lodge. De pagara eindigt maar liefst anderhalve kilometer (!) verder voor Café de Tijd in Punda. Het evenement begint om 12:00 uur ’s middags maar de pagara wordt rond 15:00 uur aangestoken. Voor, tijdens en na het aansteken van de pagara kan je op straat al genieten van hapjes (o.a. authentieke Indonesische sate!), drankjes, DJs en live entertainment.

Cafe del Mar

City Beach 88 • Maandag 31 december 2018 • Van 16:00 – 22:00 uur • Nafl. 15,- in de voorverkoop
Wil je om 17:00 lokale tijd toch even stil staan bij het Nederlandse Oud & Nieuw? Dat kan! Althans, stil staan gaat misschien niet lukken… Tijdens ‘Cafe del Mar’ bij City Beach 88 kan je genieten van champagne, oliebollen en lekkere beats van verschillende DJs. Lekker dansen op het strand of gezellig borrelen aan één van de picknicktafels. Tickets zijn Nafl. 15,- in de voorverkoop (o.a. bij City Beach 88, Kapsalon Jolanda Wils, Flirt Fashion, ASK For Food, Mensing’s Caminada, Flipside Skate Shop & Park, Flip Flop Shop) en Nafl. 25,- aan de deur. Tickets kunnen ook online worden besteld.

Pontjesbrug

Punda • Maandag 31 december 2018 • ’s Avonds • Toegang is gratis
Voor een unieke jaarwisseling met veel siervuurwerk moet je ’s avonds op de Pontjesbrug zijn. De brug die de wijken Punda en Otrobanda verbindt is ’s nachts de ontmoetingsplek voor jong en oud. Je kan zelf klapstoelen en/of een koelbox meenemen om in alle comfort het vuurwerk te bewonderen. Gezelligheid gegarandeerd!

Nieuwjaarsduik

Zanzibar • dinsdag 1 januari 2019 om 9:00 uur ’s ochtends 

Dit jaar wordt bij Zanzibar alweer de tiende jaarlijkse UNOX Nieuwjaarsduik georganiseerd. Dat gaat er bijna net zo aan toe als in Nederland, zelfs aan de (gratis) snert na afloop is gedacht! Van 9 tot 11 uur ’s ochtends kan men zich inschrijven voor de duik. De eerste aanmeldingen ontvangen een gratis UNOX muts. De Brass Band verzorgd live muziek en om 12:00 uur duiken de deelnemers massaal de zee in.

Een fijne jaarwisseling toegewenst en een heel gelukkig 2019!

zanzibar
Foto: Zanzibar Beach & Restaurant Curaçao/Unox Curaçao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *