Huurwoning op Curaçao – the paradox of choice

Zoals vermeld in onze vorige blogpost zijn we de afgelopen weken hard op zoek gegaan naar een huurwoning op Curaçao. We hadden er alle vertrouwen in dat we makkelijk een mooi paleisje zouden vinden, onder andere vanwege het ruime aanbod. Nou… dat ging toch iets minder makkelijk…

More is less

Het bleek voor ons bijna een nadeel dat er zoveel aanbod aan huurwoningen is. De ‘paradox of choice’ (voor een uitgebreide uitleg kun je TED-presentatie van Dr. Barry Schwartz bekijken) lijkt van toepassing: zoveel keuze dat we niet kunnen kiezen. We hebben de afgelopen weken tientallen woningen voorbij zien komen die we stuk voor stuk graag zouden hebben gekozen bij een beperkt aanbod, maar nu was één negatief aspect aan een huurwoning al voldoende om toch maar verder te kijken.
Waren we niet zeker of er voldoende kinderen als potentiële vriendjes op een resort zouden wonen? => Exit!
Alles perfect maar geen eigen achtertuintje om te spelen? => Volgende!
Leek de woning wat klein ondanks de grote buitenruimte? => Next!

En zo werden we bijna dagelijks enthousiast over een huurwoning, om het de volgende dag toch maar af te schieten. Ondanks de goedbedoelde hulp en info van diverse makelaars kwamen we onze ideale villa maar niet tegen.

Minder eisen stellen

Uiteraard zijn we in de loop van de afgelopen weken ook wel met een andere insteek gaan zoeken, waarbij we dan net weer wat makkelijker bepaalde eisen lieten varen. De voorkeur om een extra kamer te hebben voor bezoek uit Nederland hebben we niet meer hoog op het prioriteitenlijstje staan. Sorry familie en vrienden! 😉  Als er logés komen schuiven we de kids wel bij elkaar op een kamer.
Dichtbij school wonen werd ook wat minder belangrijk vanuit de gedachte: “Autorijden moeten we toch, of het nou 15 of 20 minuten is maakt dan ook niet meer uit.” En zo bleven we heen-en-weer schuiven met onze wensen/eisen, maar het hielp allemaal niet echt.

Wat nu?!?

Tsja… hoe gaan we hier uit komen? Uiteindelijk bleek de oplossing vrij simpel: We hebben besloten om voor de eerste paar weken op Curaçao een mooie (vakantie)villa te huren, en in die periode moeten we de potentiële huurwoningen gewoon gaan bekijken. Als we de huurwoningen zelf zien, kunnen we ter plekke snel de knoop doorhakken of bepaalde minpunten wel of niet zwaar wegen voor ons. Ondanks de vele foto’s die we de laatste tijd hebben ontvangen (kudos voor wetransfer.com!) en aanvullende info van de makelaars willen we ons vanuit Nederland niet voor 9 maanden vastleggen zonder de huurwoning zelf ‘live’ gezien te hebben. Al was het alleen maar vanwege de soms tegenstrijdige info van de makelaars over bepaalde locaties…

Piscadera Bay Resort

Voor de eerste weken zitten we er in elk geval prima bij: ruime villa op Piscadera Bay Resort, met 3 slaapkamers, privé zwembad (vanaf het terras af te schermen voor de kleintjes), volledig gemeubileerd, inclusief binnen-,  buiten- en strandspeelgoed voor de kids, en op loopafstand van Pirate Bay: een betaald strandje waar wij gratis op mogen. Het kan slechter voor de eerste weken! Wel gelijk al reactie van makelaars die laten weten dat we hier slecht zitten omdat we letterlijk onder de rook van de raffinaderij zouden wonen. Maar ook al is dat zo, dan is dat voor die paar weken wel te overzien.

Weer een flinke klus -voorlopig!- van ons actielijstje. En voor wie Curaçao kent van de gekleurde huisjes: Wij hebben een rode!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *