Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Huurwoning op Curaçao – the paradox of choice

Zoals vermeld in onze vorige blogpost zijn we de afgelopen weken hard op zoek gegaan naar een huurwoning op Curaçao. We hadden er alle vertrouwen in dat we makkelijk een mooi paleisje zouden vinden, onder andere vanwege het ruime aanbod. Nou… dat ging toch iets minder makkelijk…

More is less

Het bleek voor ons bijna een nadeel dat er zoveel aanbod aan huurwoningen is. De ‘paradox of choice’ (voor een uitgebreide uitleg kun je TED-presentatie van Dr. Barry Schwartz bekijken) lijkt van toepassing: zoveel keuze dat we niet kunnen kiezen. We hebben de afgelopen weken tientallen woningen voorbij zien komen die we stuk voor stuk graag zouden hebben gekozen bij een beperkt aanbod, maar nu was één negatief aspect aan een huurwoning al voldoende om toch maar verder te kijken.
Waren we niet zeker of er voldoende kinderen als potentiële vriendjes op een resort zouden wonen? => Exit!
Alles perfect maar geen eigen achtertuintje om te spelen? => Volgende!
Leek de woning wat klein ondanks de grote buitenruimte? => Next!

En zo werden we bijna dagelijks enthousiast over een huurwoning, om het de volgende dag toch maar af te schieten. Ondanks de goedbedoelde hulp en info van diverse makelaars kwamen we onze ideale villa maar niet tegen.

Minder eisen stellen

Uiteraard zijn we in de loop van de afgelopen weken ook wel met een andere insteek gaan zoeken, waarbij we dan net weer wat makkelijker bepaalde eisen lieten varen. De voorkeur om een extra kamer te hebben voor bezoek uit Nederland hebben we niet meer hoog op het prioriteitenlijstje staan. Sorry familie en vrienden! 😉  Als er logés komen schuiven we de kids wel bij elkaar op een kamer.
Dichtbij school wonen werd ook wat minder belangrijk vanuit de gedachte: “Autorijden moeten we toch, of het nou 15 of 20 minuten is maakt dan ook niet meer uit.” En zo bleven we heen-en-weer schuiven met onze wensen/eisen, maar het hielp allemaal niet echt.

Wat nu?!?

Tsja… hoe gaan we hier uit komen? Uiteindelijk bleek de oplossing vrij simpel: We hebben besloten om voor de eerste paar weken op Curaçao een mooie (vakantie)villa te huren, en in die periode moeten we de potentiële huurwoningen gewoon gaan bekijken. Als we de huurwoningen zelf zien, kunnen we ter plekke snel de knoop doorhakken of bepaalde minpunten wel of niet zwaar wegen voor ons. Ondanks de vele foto’s die we de laatste tijd hebben ontvangen (kudos voor wetransfer.com!) en aanvullende info van de makelaars willen we ons vanuit Nederland niet voor 9 maanden vastleggen zonder de huurwoning zelf ‘live’ gezien te hebben. Al was het alleen maar vanwege de soms tegenstrijdige info van de makelaars over bepaalde locaties…

Piscadera Bay Resort

Onze achtertuin de eerste maand. Kan slechter toch?

Voor de eerste weken zitten we er in elk geval prima bij: ruime villa op Piscadera Bay Resort, met 3 slaapkamers, privé zwembad (vanaf het terras af te schermen voor de kleintjes), volledig gemeubileerd, inclusief binnen-,  buiten- en strandspeelgoed voor de kids, en op loopafstand van Pirate Bay: een betaald strandje waar wij gratis op mogen. Het kan slechter voor de eerste weken! Wel gelijk al reactie van makelaars die laten weten dat we hier slecht zitten omdat we letterlijk onder de rook van de raffinaderij zouden wonen. Maar ook al is dat zo, dan is dat voor die paar weken wel te overzien.

Weer een flinke klus -voorlopig!- van ons actielijstje. En voor wie Curaçao kent van de gekleurde huisjes: Wij hebben een rode!

Comments:

 • Mark P.
  23 juni 2013 at 20:28

  Bon dia Vicky,

  Dank je voor je leuke reactie. We zijn er ondertussen wel achter dat we lang niet de enige zijn met Curaçao-plannen! 🙂
  Nog een tip voor allerlei praktische dingen van het dagelijkse leven op Curaçao: Op Facebook heb je ‘DurftevragenCuracao’ (ja, alles aan elkaar dus). Komen handige tips voorbij! Misschien kun je daar ook eens rondvragen over de sport van je zoontje. Voor mijn vrouw zochten we een dames basketbal-club. Via allerlei manieren konden we zelf niets vinden, maar uiteindelijk via ‘locals’ er achter gekomen dat er 2 teams zijn.
  Succes met de keuze om wel of niet te gaan!

  Saludo!
  Mark

 • Vicky
  23 juni 2013 at 14:08

  Leuk om zo te lezen! Wij zitten in ongeveer hetzelfde schuitje, alleen wij gaan voorgoed en om daar te werken. De baas van mijn man wil een vestiging in Willemstad openen en mijn man mag dat gaan opzetten en runnen. We hebben nog niet definitief ja gezegd, maar het houdt ons wel dag en nacht bezig! Er is zoveel om over na te denken! Ondertussen zijn we zelf ook achter veel dingen gekomen, maar jouw blog is voor mij erg leuk om te lezen omdat het veel van onze bevindingen bevestigt. Ook veel handige tips, zoals over de ISLA, daar hadden wij geen idee van! Het moeilijkste zou ik vinden om mijn zoon van 10 te vertellen dat we daarheen gaan en dat hij zijn vriendjes, zijn vechtsport (waar hij ondertussen in uitblinkt en wat daar niet is) moet opgeven, dat hij de rest van onze familie voorlopig niet gaat zien… Ik zie al de dikke tranen bij de veelvuldige afscheiden.. boehoe!
  Succes met alles en ik volg je met veel plezier en interesse!

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.