Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Een school vinden

Leuk dat wij als ouders naar Curaçao willen voor een jaartje, maar ja… onze oudste zoon Max is met 6 jaar oud wel leerplichtig en moet dus naar school in die periode.

In Nederland zou Max dan naar Groep 3 moeten, een cruciaal jaar waarin hij leert lezen en schrijven. En na ons jaartje Curaçao moet hij als het even kan weer gewoon aansluiten bij het Nederlandse onderwijs, dus we willen hem niet naar zomaar de eerste de beste school doen. Daarnaast willen we graag dat Max ook wel wat ‘meepikt’ van zijn avontuur op Curaçao  en zouden we dat o.a. willen doen door hem naar een school te doen waar hij niet alleen maar bij blanke Nederlandse kinderen in de klas zit.

Via internet komen we er al snel achter dat er vier reguliere scholen zijn op Curaçao die volledig Nederlandstalig lesgeven. Dat maakt ons in eerste instantie hoopvol dat we wel een school gaan vinden, maar als snel lezen we dat die scholen een flinke wachtlijst hebben. Dat wordt bevestigd als we via e-mail contact zoeken: van de vier scholen reageren er slechts twee, waarvan er eentje aangeeft dat het geen zin heeft om op de wachtlijst te gaan staan als we over een half jaartje al een plek moeten hebben. Dat reduceert onze kansen nog maar tot één reguliere school. Om toch nog wel wat keuze te hebben besluiten we om toch ook maar eens te kijken naar de drie privéscholen op Curaçao.

Begin januari zijn we voor een weekje voorbereidingen naar Curaçao gegaan. Makelaars ontmoeten, veel rondkijken en het eiland verder leren kennen, maar vooral op zoek naar een school voor Max. Eigenlijk is dat het enige dat ons avontuur nog kan dwarsbomen: een huurhuis vinden we wel, met ons werk in NL regelen we wel dat we zo lang weg kunnen, maar zonder Nederlandstalige school voor Max houdt het op.

Tijdens onze voorbereidingsweek horen we van vrijwel iedereen die we er over spreken dat alle vier de reguliere Nederlandstalige scholen alleen een optie zijn als we connecties hebben om ons bovenaan de lange wachtlijsten te krijgen. En omdat we die connecties niet hebben, is de enige overgebleven optie om naar een privéschool te gaan. We staan niet te springen vanwege de kosten en het ontbreken van de mix van blanke en gekleurde kinderen, maar daar moeten we dan maar overheen stappen.

We hebben twee privéscholen bezocht (Pipita en Klein College), en beide zagen er meer dan prima uit. Bij een rondje door de scholen leek het soms of we gewoon in een andere vestiging van Max z’n huidige school waren, met o.a. enkele identieke leerprogramma’s. Beide scholen voelde goed aan, en zouden waarschijnlijk ook prima passen bij Max.

Het werd nog wel even spannend toen we hoorden dat ook de privéscholen niet altijd zomaar plek hebben voor ieder kind, maar uiteindelijk hebben wij voor Max  een plekje kunnen bemachtigen op Klein College.

Op maandag 12 augustus 2013 zal hij daar beginnen; zijn en onze ervaringen kun je volgen via dit blog.

Meer algemene info over scholen op Curaçao.

Heb je aanvullende info over scholen op Curaçao of specifieke vragen? Laat het weten!

Comments:

 • Mark P.
  14 maart 2013 at 22:39

  hoi Bianca,

  Dank je voor je enthousiaste reactie en goed te horen dat jullie het erg fijn hebben. Zoals je gezien hebt is het blog nog maar net gestart, maar het is wel de bedoeling dat we dit het komende jaar regelmatig gaan aanvullen met nieuwe ervaringen van de voorbereiding en onze tijd op Curaçao.

  We hebben nog geen concrete plannen voor wat we gaan doen op Curaçao, maar we hebben wel besloten allebei niet te gaan werken. Een huis hebben we nog niet, dat gaan we eind april/begin mei oppakken met enkele makelaars waar we al contact mee hebben. We zoeken iets wat redelijk in de buurt ligt van de school, en daar is gelukkig aanbod genoeg dus dat moet goed komen.

  Geniet lekker van het mooie eiland; wie weet komen we elkaar vanaf augustus tegen bij school.

  groetjes,
  Mark

 • Bianca klein
  14 maart 2013 at 01:51

  Wat een leuke blog hebben jullie aangemaakt!! En ook goed vindbaar op Google.

  Wat gaan jullie precies op Curacao doen ? En hebben jullie al een huis gevonden?
  Sinds afgelopen week wonen wij op Curacao en onze oudste gaat ook per aug naar klein college. Hij gaat dan naar groep 2.

  Succes in ieder geval met jullie avontuur, het is erg fijn om hier te mogen zitten!!

  Groetjes Bianca

Leave a Reply:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Kan ik je helpen?