duiken curacao clown fish

Duiken op Curaçao

Duiken op Curaçao wordt door velen gezien als één van de mooiste ervaringen voor duikers. Of je nou beginnend duiker bent of je hebt al jarenlang ervaring: duiken op Curaçao moet bij elke duiker op het wensenlijstje staan.

Waarom duiken op Curaçao?

Waarom zou je moeten duiken op Curaçao? Er zijn zoveel mooie duiklocaties in de wereld, waarom is voor velen Curaçao één van de top-locaties?

1. Duiken voor beginners en experts

Curaçao biedt volop duikmogelijkheden voor elk niveau. Of je nou beginner bent of al over heel de wereld gedoken hebt, Curaçao biedt voor elk niveau een mooie en vaak unieke duik.

2. Veel duikspots

Het mooie van Curaçao is dat je vrijwel over heel de zuidkust geleidelijk het water in kan lopen. Daardoor is het dus op heel veel plekken mogelijk om direct vanaf de kust met je duik-uitrusting de zee in te lopen en gelijk al het moois onder water te gaan bewonderen.

3. Veel te zien!

Langs vrijwel heel de kust van Curaçao is er wel wat te zien. Uiteraard kom je de meest kleurige vissen tegen in alle soorten en maten, maar ook kun je overal koraal bewonderen en ligt op diverse plekken een wrak op enkele meters diepte. En er zijn meerdere duikspots bij Curaçao waar je een hele grote kans hebt om grote zeeschildpadden of roggen tegen te komen.

Duikles Op Curaçao

Introductieduik op Curaçao

Wil je wel eens kijken of duiken wat voor je is? Maak dan een introductieduik. In een ochtend of een middag worden de beginselen van het duiken uitgelegd en ga je gooed voorbereid en begeleid ook het water in. Bij de meeste duikscholen is dat maar een beetje een suffe gebeurtenis omdat je gaat oefenen in een zwembad. Maar het is nog veel leuker als je direct al de zee in gaat toch? Als je dat wilt, kun je o.a. bij Scuba Lodge Dive Center een introductieduik boeken waarbij je naar een rustig baaitje gaat zodat je de introductieduik gelijk in zee kunt maken. Stoer!

PADI duikcursus op Curaçao

Ben je na de introductieduik helemaal verkocht, dan ga je voor de wereldwijd erkende PADI Open Water duikcursus, de duikles voor beginners die hun basis duikbrevet willen halen. In 6 lessen van 3,5 uur per les leer je zelfstandig en verantwoord duiken, waarna je een officieel duikbrevet krijgt. En omdat PADI wereldwijd geaccepteerd wordt, kun je hiermee bij elke volgende vakantie aan zee een duik maken zonder dat je je opnieuw hoeft te bewijzen.

PADI Advanced Open Water op Curaçao

Als je je PADI Open Water-brevet al hebt, maar wil je nog beter leren duiken? Ga dan voor de PADI Advanced Open Water. Wrakduiken op 30 meter diepte, een nachtduik, en nog veel meer nieuwe ervaringen. Uiteraard eerst goed de theorie bespreken, maar natuurlijk draait het vooral om de praktijk: lekker het water in!

Nog veel meer mogelijk bij Scuba Lodge Dive Center

Heb je ook je PADI Advanced Open Water al, dan nóg zijn er nog andere duikcursussen die je kunt doen bij Scuba Lodge Dive Center op Curaçao, zoals:

Daarnaast ook nog enkele ‘specialty‘ cursussen:

Gidsduiken op Curaçao

Heb je je brevet al en wil je ‘gewoon lekker duiken’ zonder direct een nieuwe cursus te doen? Ook dat kan natuurlijk! Scuba Lodge Dive Center heeft heel veel leuke duiktochten waar je je voor kunt aanmelden:

  • Gidsduiken: De experts van Scuba Lodge Dive Center nemen je mee voor een leuke duik, naar de populaire locaties of juist naar de dive-spots die wat minder bekend zijn op Curaçao.
  • 2-Tank duik: Leuk en voordelig: twee duiken op één dag.
  • Dagje West: Waarom maar één duik als je er een volledig dagje weg van kan maken? Ontdek hoe mooi de onderwater-wereld in het westen van Curaçao is!
  • Nachtduik: In het donker het water in is toch altijd weer net wat spannender dan overdag een duik maken. No worries, met een zaklamp en de stoere mannen van Scuba Lodge Dive Center bij je wordt het een ervaring om nooit te vergeten.
  • Lion Fish hunt: De Lion Fish in de zee rond Curaçao kent geen natuurlijke vijand en vernield het rif. Daarom is het op Curaçao toegestaan om op Lion Fish te jagen. Vang de Lion Fish en help daardoor mee om het rif van Curaçao te beschermen.

Duikschool op Curaçao

Er zijn veel duikscholen op Curaçao. Logisch uiteraard, met zoveel toeristen die hier heel het jaar door vakantie komen vieren. Maar daardoor raak je misschien ook wel een beetje de weg kwijt over welke duikschool je moet kiezen.
Een duikschool die al regelmatig in de prijzen is gevallen is Scuba Lodge Dive Center in Pietermaai. Deze duikschool is onderdeel van Scuba Lodge Boutique Hotel, maar iedereen die willen duiken kan hier terecht; ook als je ergens anders verblijft.

Scuba Lodge Dive Center

Scuba Lodge Dive Center is één van de oudste en meest bekende duikscholen van Curaçao en wordt gerund door 4 ervaren duikers: Bob, Jordy, Adriaan en Daan. Ze zijn allemaal in vaste dienst bij Scuba Lodge, dus het zijn niet zomaar wat seizoenskrachten. Ervaren professionals die Curaçao boven en onder water heel goed kennen; bij elkaar hebben ze ruim 25 jaar ervaring en samen meer dan 8.000 duiken gemaakt. En dat merk je. Ze nemen je mee naar de populairste duikspots of juist die onbekende pareltjes. En in de bus onderweg naar de duiklocatie heb je er een prima reisleider aan met alle leuke verhalen die ze over het eiland vertellen.

Best Dive Shop of Curaçao

duiken op Curaçao bij Scuba Lodge Dive Center Pietermaai

Adriaan, Daan, Bob en Jordy: de duik-instructeurs van Scuba Lodge Dive Center

Een goede graadmeter is altijd de mening van de lokale bevolking. Dat zit bij Scuba Lodge Dive Center wel goed: bij een verkiezing door één van de grootste lokale kranten kwam Scuba Lodge uit de bus als ‘Best Dive Shop of Curaçao’!

De mogelijkheden bij Scuba Lodge Dive Center

Omdat er 4 ervaren duikers werken bij Scuba Lodge Dive Center, kun je vrijwel dagelijks voor elk niveau wel een duik boeken. Of het gaat om een introductieduik, een nachtduik of als je mee wilt helpen het rif te beschermen door op Lion Fish te gaan jagen, het is allemaal mogelijk bij Scuba Lodge Dive Center.
Bij Scuba Lodge Dive Center hebben ze gelukkig geen vast schema. Op basis van de wensen maken ze de planning. Daardoor kun je vrijwel altijd bij Scuba Lodge Dive Center terecht wanneer het jou uitkomt. De meeste activiteiten worden ook uitgevoerd als er slechts 1 of 2 deelnemers zijn, dus geen kans op teleurstelling omdat je duik wordt afgezegd wegens te weinig belangstelling.

Waar ga je duiken op Curaçao?

Op Curaçao zijn heel veel duikspots, direct langs de kuststrook. Vrijwel overal kun je zo de zee inlopen en heb je direct onder water al van alles te bewonderen. Daarom dus ook dat er op Curaçao ruim 50 duiklocaties te vinden zijn. Vooral aan de zuidkust, maar ook langs de noordkust zijn enkele mooie duiklocaties te vinden. Denk er wel aan dat de noordkust veel ruiger is, dus dat is niet de meest geschikte locatie voor de beginnende duiker.

Duikspullen huren

Wel al je PADI maar nog niet je eigen duikspullen (of geen zin om alles mee te slepen naar Curaçao)? Geen probleem, dan kun je bij Scuba Lodge Dive Center ook alles wat je nodig hebt huren of kopen. Handig, en voor de prijs hoef je het niet te laten.
> Bekijk de tarieven van de Scuba Lodge Dive Shop

Stage-korting voor je duikles

Loop je stage op Curaçao en wil je van die schitterende ervaring nog mooier maken door ook te gaan duiken? Scuba Lodge Dive Center biedt een speciaal tarief voor iedereen die stage loopt op Curaçao. En kom je met meerdere stagiaires, dan komt daar nog een groepskorting bovenop! Heel voordelig je PADI Open Water duikbrevet halen op Curaçao, wie wil dat nou niet? Mail even naar Scuba Lodge Dive Center voor meer info.

Clean-up duik

Scuba Lodge Dive Center is lid van de CHATA Dive Task Force en organiseert iedere eerste zondag van de maand in samenwerking met Adopt a Dive Site™ een clean-up duik bij het huisrif van Scuba Lodge. Tijdens deze dag wordt zoveel mogelijk afval uit de zee gehaald door het duik team en andere geïnteresseerden. Zo kun je tijdens jouw vakantie dus niet alleen duiken maar ook actief meehelpen aan de natuurbescherming van Curaçao!

Snorkelen op Curaçao

Zelfs als je niet wilt duiken kun je ook bij Scuba Lodge Dive Center terecht. Ze bieden hele leuke snorkel-tours aan over heel Curaçao, die je op vrijwel alle snorkel-locaties eenzelfde ervaring bieden als wanneer je daar zou gaan duiken. Je krijgt goede kwaliteit duikbril, snorkel en flippers te leen (vaak beter dan het vakantie-setje dat je op het laatste moment nog snel in je koffer had gestopt), en als je wilt kun je ook een wetsuit aantrekken. Na een heldere introductie over wat je te wachten staat ga je de bus in naar de snorkel-locatie. Geleidelijk ga je het water in en als iedereen er klaar voor is ga je onder water. Het zal je verbazen hoeveel moois je alleen al met een snorkeltocht te zien krijgt!

Scuba Happy Hour

Twijfel je nog of Scuba Lodge Dive Center ook voor jou de beste duikschool op Curaçao is, ga dan eens langs op donderdag om 17:00. Dan is er bij de duikschool een Happy Hour waar vaak alle duikers van die week bij elkaar komen om de mooie ervaringen met elkaar te delen. Drink een biertje mee, maak een praatje en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *