e-zone op Curacao

E-Zone Curacao

De E-Zone regeling op Curaçao waarbij bedrijven onder bepaalde voorwaarden slechts 2% winstbelasting betaalden, is afgeschaft.

E-Zone Curaçao afgeschaft

Ooit was de E-Zone regeling ingevoerd door Curaçao om te economie van Curaçao te stimuleren en was met name interessant voor bedrijven die handel dreven buiten Curaçao. Voldeed je aan de voorwaarden, dan betaalde je als onderneming slechts 2% winstbelasting. Echter door druk vanuit de EU is deze regeling per 1 januari 2020 afgeschaft. Er is wel een alternatief voor, waarbij de winstbelasting onder bepaalde voorwaarden slechts 5% is.

Meerdere E-zones Curaçao

Ondanks dat de E-Zone regeling al is afgeschaft, kun je nog wel een tiental locaties op Curaçao vinden die nog als E-Zone, Free Economic Zone, worden aangeduid. Zo is er o.a. nog een E-Zone bij vliegveld Hato en ook bij de haven is het nog zichtbaar.
Echter dat is vooral een gevolg van het niet willen verwijderen (of beter: niet willen betalen om te verwijderen) van de grote borden bij de ingang van het gebied. De bedrijven op dat terrein kunnen niet meer gebruik maken van de regeling om maar 2% winstbelasting te betalen.
Het kan trouwens zeker nog wel zeer interessant zijn om je als bedrijf op zo’n terrein te vestigen: de infrastructuur is prima verzorgd met o.a. een zeer goede internetverbinding en goed onderhouden uitvalswegen.

e-zone op Curacao
E-zone Free Economic Zone op Curaçao

Een mooi alternatief

Ondanks dat deze interessante regeling is afgeschaft, gelden er nog steeds enkele regelingen ter stimulering van de Curaçaose economie. Zo kun je op Curacao onder bepaalde voorwaarden de winstbelasting beperken tot slechts 5%.

Bovenstaande informatie is tot stand gekomen met medewerking van experts op dit gebied, SmitsVandenBroek Adviseurs | Accountants, IQ-EQ en WB-Accountants | Belastingadviseurs. Zij kunnen u helpen als u wilt ondernemen en/of investeren op Curaçao. Met vestigingen op Curaçao en in Nederland kunnen zijn u bij het gehele traject op basis van persoonlijk contact begeleiden.

Smitsvandenbroek accountants adviseurs
IQ EQ
WB Accountants Belastingadviseurs Curacao