carousel 616 1517907361545678433

Cruise Curacao

Vrijwel dagelijks komen er enkele cruiseschepen aan in de haven van Curacao. Het blijft een mooi gezicht om die gigantische schepen aan te zien meren, maar het is natuurlijk nog mooier als u zelf vanaf zo’n mooie cruise Curacao kunt bewonderen!

Cruise Curacao

Gemiddeld komen er zo’n 5 tot 8 keer per week een cruise naar Curacao. Uniek van Curacao als aanleghaven voor een cruise is dat de schepen echt midden in het centrum aanleggen. De enorme schepen leggen aan in de St. Annabaai, met aan de ene kant Punda en Otrabanda aan de andere kant (de twee wijken die het centrum van Willemstad vormen). Hierdoor ligt het toeristische centrum op loopafstand, en dat is soms ook wel te merken: Als er een cruise in Curacao is aangekomen hoor je veel Amerikanen om je heen en begrijp je ook direct waarom veel winkels en restaurants in Punda en Otrobanda hun prijzen ook in US Dollars vermelden. Heeft een cruise Curacao (Willemstad) in het schema als aanleghaven, dan is dat meestal wel van korte duur. De meeste cruiseschepen zijn maximaal één dag in Curacao: ’s ochtends aankomen, en in de avond weer verder naar de volgende bestemming.

Cruise Curacao: wat kun je doen?

Als je met tijdens een cruise Curacao bezoekt, is er in die relatief korte tijd voldoende te doen. Eigenlijk is het jammer dat de cruise Curacao al zo snel weer verlaat, want er is gewoon tijd te kort om alle “must do’s” af te gaan.

Cruise Curacao: Naar het strand

Natuurlijk kun je naar het strand als je met de cruise in Curacao bent. Met name de toeristische stranden van Mambo Beach (Seaquarium) en Jan Thiel kunnen nog wel eens overspoelen met ‘cruise-toeristen’. Vrijwel alle cruises bieden vervoer aan van de haven naar het strand, per bus of boot.
Op zich zijn die strandjes er wel op berekend qua ruimte en ligbedjes, maar alles bij elkaar kan het wel wat druk zijn. Zeker in het hoogseizoen als Curacao sowieso al druk is met de overige toeristen die met het vliegtuig naar Curacao zijn gekomen.

Sambil Shopping Mall

Eén alternatief voor een dagje Curacao is één van de grote nieuwe trekpleisters: de nieuwe shopping mall Sambil. Sambil is een mix van Europese (Nederlandse), lokale en Amerikaanse winkels/winkelketens, aangevuld met o.a. de nodige horeca en 8 bioscoopzalen. Zo’n 200 winkels met diverse horeca en ook aandacht voor de kinderen.

Cruise Curacao: ook voor jou én betaalbaar!

Veel mensen hebben al snel de gedachte “Nee, een cruise is niets voor mij”, bijvoorbeeld omdat ze denken dat er alleen maar hoogbejaarde passagiers op een cruise te vinden zijn of dat het extreem duur is. Niets is minder waar! Zo heeft tegenwoordig elk cruiseschip dat zichzelf serieus neemt minimaal één flinke glijbaan in het zwembad, en dat doen ze niet voor de doelgroep 80+! Het is juist een prima manier om via een cruise Curacao en de andere eilanden in de Caribbean te leren kennen. Vaak heb je met een eiland toch snel het gevoel dat er niet veel meer is dan het strand. Met een cruise in de Caribbean kun je dan mooi meerdere eilandjes afgaan en op elk eiland nét even die unieke aspecten meepikken.

Cruise Curacao: goedkope cruise!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het echt wel goed betaalbaar om met een cruise Curacao te bezoeken. Je hebt al een cruise vanaf ruim € 500,- per persoon! Uiteraard komt er dan nog wel je vlucht naar de Caribbean bij, maar als je die goed plant kun je voor zo’n € 1.000 per persoon prima een cruise in de Caribbean doen!

Veel keuze voor een cruise Curacao

Als je met een cruise door de Caribbean wilt dan heb je een ruime keuze aan cruises die een tussenstop in Willemstad in het reisschema hebben staan. Van een snelle 8-daagse cruise tot een luxe cruise van 16 dagen waarbij je van heel de Caribbean kunt genieten. Je kunt kiezen uit bijna 40 verschillende cruises!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *