carousel 616 1517907361545678433

Cruise Curacao

Bijna dagelijks komen er enkele cruiseschepen aan in de haven van Curacao. Het blijft een mooi gezicht om die gigantische schepen aan te zien meren, maar het is natuurlijk nog mooier als je zelf vanaf zo’n mooie cruise Curacao kunt bewonderen.

Cruise naar Curacao

Leuk feitje: wist je dat er jaarlijks meer toeristen op Curacao komen met een cruiseboot dan met een vliegtuig? In 2023 zijn er bijna 1,4 miljoen toeristen op Curacao geweest, waarvan ruim 800.000 met een cruiseschip. In totaal bijna 300 keer werd in 2023 door een cruiseschip aangelegd op Curacao, en de verwachting is dat dat aantal in 2024 nog hoger zal worden.

Het is een beetje afhankelijk van het seizoen, maar gemiddeld komt legt 5 tot 8 keer per week een cruise aan op Curacao. Uniek van Curacao als aanleghaven voor een cruise is dat de schepen echt midden in het centrum aanleggen. De enorme schepen leggen aan bij de St. Annabaai. Als je de cruise terminal uitkomt dan sta je bijna al midden in het Rif fort en loop je in enkele minuten naar de wereldberoemde Pontjesbrug (Koningin Emmabrug). En dat het toeristische centrum op loopafstand ligt is soms ook wel te merken: Als er een cruise in Curacao is aangekomen is er volop gezellige drukte in de stad, hoor je veel verschillende talen om je heen en begrijp je ook direct waarom veel winkels en restaurants in Punda en Otrobanda hun prijzen ook in US Dollars vermelden. De meeste cruiseschepen zijn ongeveer één dag in Curacao: ’s ochtends aankomen, en in de avond weer verder naar de volgende bestemming.

Cruisevakantie naar Curacao

Als je met een cruise mee wilt die Curacao aandoet, wat zijn dan de mogelijkheden? Om te beginnen; het is helaas niet mogelijk om in Nederland op een cruise te stappen die je langs Curacao brengt. Eigenlijk is de enige optie om op te stappen aan de oost/zuidoost kant van de Verenigde Staten, in b.v. New York of Miami. Je zou ook wel in Europa op kunnen stappen (Hamburg, Zeebrugge) voor een cruise naar Curacao, maar dan ga je wel voor een wereldcruise van een maand of langer en die brengt je langs meerdere continenten.

Is het dan erg dat je niet in Nederland kunt opstappen? Wel nee! Zou dat wel mogelijk zijn voor een cruise naar Curacao dan ben je een groot deel van de vakantie midden op de Atlantische Oceaan en heb je geen mogelijkheid om juist elke dag weer een andere bestemming te ontdekken.
En nog een voordeel van opstappen in de Verenigde Staten: je hebt de kans voor een ideale combinatie om je vakantie beginnen of te eindigen met een weekendtrip in een wereldstad.
Derde pluspunt: de vliegtickets naar New York of Miami zijn vrijwel heel het jaar door scherp geprijsd, doorgaans een paar honderd euro voordeliger dan een retourtje Amsterdam-Curacao.

Cruise Curacao: 30% gezinnen met kinderen

Veel mensen hebben al snel de gedachte “Nee, een cruise is niets voor mij”, bijvoorbeeld omdat ze denken dat er alleen maar hoogbejaarde passagiers op een cruise te vinden zijn of dat het extreem duur is. Maar dat is echt een achterhaalde gedachte. Wist je dat gemiddeld 30% van de boekingen voor een cruise-vakantie gedaan wordt door families met kinderen?

Cruise-vakantie: voor ieder wat wils

Dat is juist het mooie van een cruise-vakantie. Omdat je op het cruiseschip allerlei mogelijke vormen van vermaak hebt, is dit juist een mooie oplossing voor families waarbij niet iedereen hetzelfde wilt. De ouders willen elke dag de nieuwe bestemming ontdekken, terwijl de dochter met vriendinnen op het schip lekker bij het zwembad in het zonnetje gaat liggen. En de zoon vermaakt zich heel de dag op het schip met o.a. de glijbanen, het klimpark, het voetbalveldje of de gamehal. Want dat is het mooie van een cruise-vakantie: één keer je koffer uitpakken en je komt langs allerlei bestemmingen, met “thuis” op het schip heel de dag nog meer vermaak dan in een luxe all-inclusive resort.

Cruise: verrassend betaalbaar

Nog een verkeerd beeld bij velen is dat een cruise-vakantie duur is. Maar dat beeld klopt tegenwoordig echt niet meer, een cruise-vakantie is niet alleen voor de ‘happy few‘. Er zijn ook heel veel cruise-vakanties die verrassend betaalbaar zijn. Zo heb je al een 10 daagse-cruise door de Caribbean vanaf zo’n € 1.100 p.p.

Dus… zoek je een vakantie die alles biedt wat jouw gezinsleden zoeken, ook al wil iedereen wat anders? Een vakantie die goed betaalbaar is? Waarbij je elke dag weer een nieuwe bestemming kunt ontdekken en toch maar één keer je koffer hoeft uit te pakken? Overweeg dan toch eens een cruise.

Cruises naar Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *