Amstel Bright Curacao bier te koop in Nederland

Amstel Bright

Als je op Curacao geweest bent, dan is de kans groot dat je er minimaal eentje gedronken hebt: Een heerlijk verfrissend Amstel Bright biertje. Dat is toch wel echt typisch Curacaos bier te noemen, een heerlijk verfrissend drankje tijdens de happy hours en de zwoele avonden die we allemaal op Curacao meegemaakt hebben!

Een stukje geschiedenis

In de tijd dat frisse, zomerse biertjes als Corona populair werden, werd Bright op de markt gebracht door Amstel, zoals bekend één van de biermerken van de Heineken brouwerij. In Nederland werd het geen succes, maar des te meer wel op de Caraïbische eilanden Aruba, Bonaire en Curacao. Vandaar dat Amstel Bright in Nederland van de markt werd gehaald, maar dat het bier op Curacao nog volop verkrijgbaar bleef.

Typisch bier uit de Caribbean

Waarschijnlijk ook juist omdat Amstel Bright alleen nog maar in the Caribbean te krijgen was, werd het ook al snel gezien als typisch bier uit die regio. Er is een tijdje ook nog een Amstel Bright-brouwerij op Curacao geweest, maar tegenwoordig komt dit tropische biertje weer uit de Heineken-brouwerijen in Nederland.

Amstel Bright op Curacao

Als je op Curacao vakantie gaat vieren, wil je vaak toch ook wel een lokaal biertje proberen. Dan heb je eigenlijk twee opties: Amstel Bright of Brasa. Amstel Bright is echt dat heerlijke typische biertje voor een zonnig vakantie-eiland. Een verfrissende smaak, en je drinkt hem direct uit het flesje, bij voorkeur met een partje limoen in de flessenhals. De oorsprong van die limoen kent meerdere verhalen, maar de meest waarschijnlijke is dat men bij Amstel Bright (en vergelijkbare biertjes) een limoen toevoegt ter compensatie van de zoete ‘residu’smaak als gevolg van het brouwproces.

Iedereen kent het

Op Curacao lijkt het wel of iedereen Amstel Bright kent en drinkt. Sowieso valt het al op dat vrijwel elke horeca-gelegenheid op Curacao dit bier op de kaart heeft staan. En dat is niet zo gek. Door de typische smaak is een koele Bright ook echt verfrissend bij de tropische temperaturen van Curacao. In tegenstelling tot ‘gewoon’ bier dat in het zonnetje al snel zwaar kan vallen, kan een Bright je echt even weer een frisse ‘bite’ geven.

Amstel Bright, party night!

Of je nou op Curacao geweest bent voor vakantie, stage of dat je er een paar jaar gewoond hebt, een Bright biertje zal je bijblijven als “dat biertje van Curacao”. Bij de vele Happy Hours, die je ongetwijfeld bezocht zult hebben, wordt heel veel Amstel Bright gedronken. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten: voor een prijs rond de NAF 6,- heb je al een flesje. En als je met een groep bent kun je ook een bucket bestellen, waarbij de biertjes nog voordeliger zijn. Kortom: geen feestje op Curacao zonder Amstel Bright. En dat maakt het ook zo mooi: als je nu een flesje ziet of drinkt, komen direct weer de herinneringen boven aan die heerlijke feesten op Curacao: strand, ondergaande zon en Amstel Bright!

Slecht verkrijgbaar in Nederland

Helaas is Amstel Bright momenteel slecht verkrijgbaar in Nederland, of beter gezegd: gewoon niet verkrijgbaar. Maar er is een heerlijk alternatief: Brasa Bier is op Curacao hét nieuwe tropische biertje en dat kun je gelukkig wel volop in Nederland verkrijgen.