Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
NaarCuracao.com / Amstel Bright

Amstel Bright in Nederland

amstel bright curacao bier
Als je ooit al op Curaçao geweest bent, dan is de kans groot dat je er minimaal eentje gedronken hebt: Een heerlijk verfrissend Amstel Bright biertje. Dat is toch wel echt typisch Curaçaos bier te noemen, een heerlijk verfrissend drankje tijdens de happy hours en de zwoele avonden die we allemaal op Curaçao meegemaakt hebben!

Een stukje geschiedenis

In de tijd dat frisse, zomerse biertjes als Corona populair werden, werd Bright op de markt gebracht door Amstel, zoals bekend één van de biermerken van de Heineken brouwerij. In Nederland werd het geen succes, maar des te meer wel op de Caraïbische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Vandaar dat Amstel Bright in Nederland van de markt werd gehaald, maar dat het bier op Curaçao nog volop verkrijgbaar bleef.

Typisch bier uit de Caribbean

Waarschijnlijk ook juist omdat Amstel Bright alleen nog maar in the Caribbean te krijgen was, werd het ook al snel gezien als typisch bier uit die regio. Er is een tijdje ook nog een Amstel Bright-brouwerij op Curaçao geweest, maar tegenwoordig komt dit tropische biertje weer uit de Heineken-brouwerijen in Nederland.

Amstel Bright op Curaçao

Als je op Curaçao vakantie gaat vieren, wil je vaak toch ook wel een lokaal biertje proberen. Dan heb je eigenlijk twee opties: Polar bier, wat eigenlijk een ‘gewoon’ biertje is, en Amstel Bright. Amstel Bright is echt dat heerlijke typische biertje voor een zonnig vakantie-eiland. Een verfrissende smaak, en je drinkt hem direct uit het flesje, bij voorkeur met een partje limoen in de flessenhals. De oorsprong van die limoen kent meerdere verhalen, maar de meest waarschijnlijke is dat men bij Amstel Bright (en vergelijkbare biertjes) een limoen toevoegt ter compensatie van de zoete ‘residu’smaak als gevolg van het brouwproces.

Iedereen kent het

Op Curaçao lijkt het wel of iedereen Amstel Bright kent en drinkt. Sowieso valt het al op dat vrijwel elke horeca-gelegenheid op Curaçao dit bier op de kaart heeft staan. En dat is niet zo gek. Door de typische smaak is een koele Bright ook echt verfrissend bij de tropische temperaturen van Curaçao. In tegenstelling tot ‘gewoon’ bier dat in het zonnetje al snel zwaar kan vallen, kan een Bright je echt even weer een frisse ‘bite’ geven.

Amstel Bright, party night!

Of je nou op Curaçao geweest bent voor vakantie, stage of dat je er een paar jaar gewoond hebt, een Bright biertje zal je bijblijven als “dat biertje van Curaçao”. Bij de vele Happy Hours, die je ongetwijfeld bezocht zult hebben, wordt heel veel Amstel Bright gedronken. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten: voor een prijs rond de NAF 6,- heb je al een flesje. En als je met een groep bent kun je ook een bucket bestellen, waarbij de biertjes nog voordeliger zijn. Kortom: geen feestje op Curaçao zonder Amstel Bright. En dat maakt het ook zo mooi: als je nu een flesje ziet of drinkt, komen direct weer de herinneringen boven aan die heerlijke feesten op Curaçao: strand, ondergaande zon en Amstel Bright!

Liever Polar?

Dronk jij op Curaçao liever een ‘gewoon’ biertje en kon je heerlijk genieten van Polar? Dat kan nu ook in Nederland!

polar bier nederland bestel online

Je kunt Polar bier nu ook online bestellen, bij hetzelfde bedrijf waar je ook Amstel Bright kunt kopen. Per doos van 24 flesjes Polar te bestellen. Op werkdagen voor 22:00 besteld en je hebt ze de volgende werkdag al in huis. Heerlijk genieten!

Bestel nu je Polar

Nu weer in Nederland te koop

Hoe lekker is het dat Amstel Bright ook in Nederland verkrijgbaar is. Niet bij de slijterij of supermarkt, maar gewoon via de website. Bestel nu nog wat flesjes, en morgen kun je al genieten!

Voordelig online bestellen

Behalve dat het gewoon makkelijk is om je favoriete bier uit Curaçao even snel online te bestellen, heeft het nog meer voordelen om vandaag nog je bestelling via de website te doen:

  1. Je betaalt je de laagste prijs
  2. De bestelling wordt zorgvuldig ingepakt om schade tijdens transport zoveel mogelijk te voorkomen
  3. Je bestelling is altijd verzekerd tegen transportschade
  4. De bestelling wordt dezelfde dag nog verstuurd dus meestal morgen al in huis
  5. En niet onbelangrijk: via de webshop is Amstel Bright altijd uit voorraad leverbaar!
amstel bright bier curacao
Niets lekkerder bij Happy Hour dan een ijskoude Bright...
× Kan ik je helpen?