snorkelen schildpad curacao

Bustour | Wonders of Curacao

Ontdek de grotten van Hato en tegelijkertijd ook de prachtige stranden van Curacao. Grotten, schildpadden en strand. Wat wil je nog meer?

De perfecte combi

In deze bustour ontdek je alles wat Curacao te bieden heeft. Zo bezoek je de mooie en bekende grotten van Hato, maar kun je ook genieten van de het mooie strand van Curacao. En dan ga je ook nog schildpadden en flamingo’s zien, het kan niet op!

Elke dinsdag en donderdag

Grotten van Hato
Van 09:00 tot 16:00
Schildpadden & flamingo’s
  • Drankjes in de bus (water & bier)
  • Met de vrolijk gekleurde bus met ‘duurzame airco’ (geen ramen)
  • Pick-up bij alle grotere accommodaties in/om Willemstad

Goed om te weten: bij deze bustour is lunch niet inbegrepen.

Tarief

Je kunt al mee met deze mooie tour voor € 70 p.p., kinderen 4 t/m 12 jr. voor € 52 p.p. Bij het reserveren doe je een aanbetaling van € 14 p.p. (kinderen € 10); het restant betaal je kort van tevoren online.

Hoe ziet deze bustour eruit?

Je wordt opgehaald bij één van de ruim 40 pick-up locaties in en om de stad. Vervolgens ga je snel de stad uit en ervaar je de mooie natuur van Curacao:

Grotten van Hato

Nadat iedereen is opgehaald (pick-up locaties bij alle grotere accommodaties in/om Willemstad) met de vrolijke bus (zonder ramen, dus voorzien van ‘duurzame airco’), ga je eerst de Grotten van Hato bekijken aan de noordkant van de stad. Het meest bijzondere verhaal bij deze grotten is dat slaven deze gebruikten als verstopplek nadat ze ontsnapt waren van hun eigenaar.
Je doet een tour met gids van zo ’n 45-minuten durende tour op een verhard pad door de grotten en bekijk de grottekeningen die de Amerindiaanse Arawaks hebben achtergelaten; deze zijn naar schatting 1500 jaar oud.

Schildpadden

Vervolgens stap je in de bus voor een mooie rit helemaal naar Westpunt. Onderweg kun je genieten van het ‘Curaçaose platteland ‘ en kom je ook langs het Christoffelpark. Bestemming is Playa Piskado, een leuk strandje waar vissers dagelijks hun vangst direct op de pier schoonmaken en verkopen. En door dat schoonmaken (slachtafval wordt in zee gegooid) komen er heel de dag door schildpadden aanzwemmen om lekker te eten. Je kunt meezwemmen met de schildpadden en ze tot dichtbij benaderen. Maar raak ze niet aan en geef ze de ruimte.

Porto Marie

Ten slotte ga je nog naar één van de mooiste stranden van Curaçao: Porto Marie. Een schitterend strand (voorzien van strandbedden, gebruik niet inclusief) met kraakhelder water waar je ook leuk kunt snorkelen. Dus neem je duikbril mee! Een leuke bonus van Porto Marie is dat dit strandje bekend is om de lieve varkens die hier los op het strand rondlopen. Met een beetje geluk zwemmen ze een stukje met je mee, of ze liggen lekker in de branding te poseren voor een leuke foto.

Flamingo’s spotten

Op de terugweg kom je ook nog langs Willibrordus, waar je bij Jan Kok een stop maakt om flamingo’s te spotten.

Disclaimer: De schildpadden, varkens en flamingo’s beschreven voor deze tour zijn vrij om te gaan waar ze willen. We kunnen dan ook geen 100% garantie geven dat je tijdens deze tour al deze dieren (van dichtbij) kunt bewonderen.

Waarom via NaarCuracao.com?

4,8 sterren op Trustpilot

Laagste prijs; beste service

Bij reservering alleen aanbetaling

Ook leuk om te doen: