Thuis-onderwijs op Curaçao


-advertorial-

Je hebt de emigratie naar Curaçao achter de rug. Het moeilijkste bleek toch wel om de juiste basisschool te vinden voor je kind. Je hoopte op één van de Nederlandstalige scholen, maar de wachtlijsten zijn lang en de privé-scholen zijn te duur. Uiteindelijk kon je een plekje krijgen op de school waar in Papiaments les wordt gegeven. Goed voor de integratie, maar eigenlijk wil je toch ook wel dat je kind de Nederlandse taal goed leert. Dat kan met de Wereldschool.

Nederlands onderwijs in je eigen huis op Curaçao?

Nederland is niet langer de thuisbasis van je gezin, dat is Curaçao. Maar uiteraard wil je de Nederlandse afkomst niet helemaal los laten. Mogelijk gaan jullie over een paar jaar weer terug, of is de kans groot dat je kind straks zelfstandig naar Nederland gaat om te studeren. Hoe geef je je kind ook op Curaçao de Nederlandse taal en cultuur mee? Je kind kan Nederlandse taal- en cultuurlessen op een lokale school volgen, maar ook vanuit huis op zijn of haar eigen tempo. Dat laatste heet ook wel afstandsonderwijs. Wat houdt dit in en wat zijn de voordelen hiervan?

Houd de moedertaal goed bij!

IVIO Afstandsonderwijs op CuraçaoOok al wordt er op Curaçao volop Nederlands gesproken, zonder Nederlandse lessen loopt je kind mogelijk een taalachterstand op. De woordenschat blijft achter en vooral de schrijfvaardigheid ontwikkelt zich minder snel of helemaal niet. Nu wordt er op Curaçao ook Nederlands onderwijs gegeven, maar door de flinke wachtlijsten kom je hier eigenlijk alleen tussen als je ‘via via’ hoger op de wachtlijsten kan komen, of je moet een paar jaar wachten. Afstandsonderwijs biedt dan uitkomst.

Zo kan je kind de Nederlandse taal bijhouden en is het makkelijker om in te stromen in het Nederlandse onderwijs wanneer je met je gezin besluit terug naar Nederland te gaan. Of dat nou is in het Basisonderwijs of op de Middelbare school.

Afstandsonderwijs: Hoe werkt dat?

Afstandsonderwijs is een vorm van onderwijs waarbij een leerling de lessen niet op een school volgt maar thuis of op een andere locatie. Met een online of fysiek lespakket kan er overal ter wereld kwalitatief goed Nederlands onderwijs worden gevolgd. Onder begeleiding van een bevoegd docent op afstand doorloopt u met uw kind de lessen. Heeft u een au pair of nanny? Dan kan hij of zij de lessen ook met uw kind doorlopen.

Op eigen tempo

Instromen kan op elk moment en uw kind volgt de lessen wanneer dat u uitkomt. Bij deze vorm van scholing zit u niet vast aan gestelde lesdagen en vakanties. Daarnaast is het onderwijs op maat. Uw kind kan op zijn of haar eigen tempo aan de slag met de lesstof. Zijn er vakken waar uw kind heel goed in is? Dan kan hij of zij hier snel doorheen zonder te hoeven wachten op klasgenoten. Zo kan er ook meer tijd worden gestoken in een vak waar meer begeleiding bij nodig is. Uw kind gaat gerichter te werk, wat niet alleen betere prestaties met zich mee brengt maar ook een hogere kans van slagen.

IVIO-Wereldschool

Afstandsonderwijs wordt aangeboden door IVIO-Wereldschool. Met IVIO-Wereldschool heb je de kwaliteit van Nederlands onderwijs, maar dan op afstand. IVIO-Wereldschool kenmerkt zich o.a. door:

IVIO Wereldschool thuisonderwijs op Curaçao

IVIO Wereldschool

 • Volledig Basis- en Voorgezet Onderwijs
 • Diploma op VMBO-TL, HAVO of VWO-niveau
 • Je kunt op elk moment starten/instromen; je zit niet vast aan een vast begin van het schooljaar
 • Bepaal zelf je studietempo
 • Het lesmateriaal is online beschikbaar, maar ook “klassiek” via boeken
 • Persoonlijk contact met de docenten

Nederlands Basisonderwijs op afstand

Via IVIO-Wereldschool krijgt je kind dezelfde vakken als de kinderen in Nederland, zoals taal, geschiedenis, rekenen, natuur & techniek en ook Engels en Frans. En uiteraard wordt je kind begeleid door een docent en worden er ook CITO-toetsen afgenomen.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Laat dan hier uw gegevens achter. (verwijzing naar formulier op website)

Nederlands Voorgezet Onderwijs op afstand

IVIO-Wereldschool biedt ook Voorgezet Onderwijs aan, op niveau VMBO-TL, HAVO en VWO. De kwaliteit is gelijk aan het onderwijs op de Middelbare Scholen in Nederland, met vakken als Nederlands, Engels, Wiskunde, biologie, natuur- & scheikunde, Frans en Duits. Je kind wordt continu goed begeleid en wordt klaargestoomd voor het Nederlands Staatsexamen.

Ook voor peuters!

Ook voor peuters biedt IVIO-Wereldschool een kwalitatief mooi pakket. Op een creatieve manier van educatieve spelletjes, voorleesboeken en knutselmateriaal blijft je kind in aanraking met de Nederlandse taal.

Wat kost Afstandsonderwijs

Het mooie van Afstandsonderwijs via IVIO-Wereldschool is dat je zelf bepaald welke vakken je aansschaft voor je kind. En wil je gewoon een volledig lespakket voor een heel schooljaar, dan krijg je daar een mooie korting op. Kies je voor het online-pakket, dan wordt het nog voordeliger.
Voor een compleet overzicht van alle prijzen kun je terecht op de website van IVIO-Wereldschool (wereldschool.nl), maar ter indicatie hier enkele prijzen (prijslijst 2016/2017):
Prijzen Basisonderwijs op Afstand

IVIO Wereldschool voor elke leeftijd

IVIO Wereldschool voor elke leeftijd

 • Peuterpakket: € 450,-
 • Volledig lespakket voor Groep 1 of 2, online-versie: € 1.360,-
 • Volledig lespakket voor Groep 7 of 8, online versie: € 3.868,-
 • Per vak Basisonderwijs betaal je tussen de € 100,- en € 500,- per leerjaar (meeste vakken € 500,-)

Prijzen Voorgezet Onderwijs op Afstand

 • VMBO-TL: Per volledig leerjaar, online versie: tussen € 5.400 en € 6.000
 • VMBO-TL: Per apart vak, online versie voor een compleet jaar: € 650 tot € 850, met een incidentele uitschieter naar € 900.
 • HAVO/VWO: Per volledig leerjaar, online versie: tussen € 4.900 en € 6.900.
 • Per apart vak, online versie voor een compleet jaar: gemiddeld € 700 voor leerjaar 1 t/m 3, leerjaar 4 t/m 6 gemiddeld € 900.

Voor meer prijs-info, bekijk de prijslijst_wereldschool_2016_2017_v2

Meer info over Wereldschool

Kortom, Wereldschool is een heel goed alternatief als je op Curaçao het Nederlandse onderwijs wilt aanhouden ook al is er geen plek meer op de reguliere scholen.
Tip: Vraag een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan om meer te weten te komen over de mogelijkheden bij Wereldschool voor jouw kind.
> Naar de website van Wereldschool

Geeft deze pagina de info die je zocht?

Wat vind je van deze pagina? Zou je het aantal sterren kunnen aanklikken dat jouw mening weergeeft? Als je nog opmerkingen of vragen hebt kun je die doorgeven via > onze Facebook-pagina


[shareaholic app=’share_buttons’ id=’5019195′]