Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

It’s all about networking

Onze gastblogger Lise Anna heeft samen met haar collega Marga BrightMinds opgezet en nu is het tijd voor de volgende uitdaging: Lise Anna gaat naar Curaçao verhuizen om daar een nieuw bedrijf op te starten. Volg het blog van Lise Anna over de ups & downs rond het beginnen van een bedrijf op Curaçao.

Eén van de geweldige dingen aan Curaçao is de mogelijkheid om te netwerken. Het betreft een relatief klein eiland, dus al snel kom je mensen tegen die je eerder hebt leren kennen, of familie, vrienden, of kennissen van bekenden van jou. En het mooie is dat er altijd tijd wordt gemaakt voor een praatje, een eerste kennismaking of het organiseren van een netwerkevent. Dat is even iets anders dan in Nederland waar je na lang heen- en weer e-mailen of bellen eindelijk een afspraak kan prikken die over een paar weken plaatsvindt.

Tijdens onze eerste business trip naar Curaçao waren we in een van onze eerste netwerkgesprekken getipt contact op te nemen met Kiva. Hieruit is een mooie samenwerking ontstaan. We hebben o.a. samen het evenement Create your Career @ Curaçao georganiseerd waarbij we twee workshops gaven over Business Model Canvas en Netwerken. En dat ene netwerkmoment heeft ons nog veel meer nieuwe netwerkgelegenheden geboden!

Zo stonden wij in de zomer op de FRED Expo in Rotterdam. FRED is de jaarlijkse carrièrebeurs in Nederland voor het Caribisch gebied. Een beurs waar bedrijven uit het Caribisch gebied op zoek zijn naar nieuw talent, en waar mensen die naar Curaçao (terug) willen gaan zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Een perfecte plek om te netwerken dus. Samen met Kiva, een platform voor young professionals uit Curaçao die zich in het buitenland vestigen, waren we ook met BrightMinds aanwezig op de beurs.

“In the picture” at FRED Expo

fred-curacaoOp FRED gaf Kiva samen met Flairs of Dandy een interessante workshop over hoe om te gaan met een professionele uitstraling. Vanuit BrightMinds hadden we bedacht dat hier natuurlijk ook een professionele profielfoto bij hoort. Kiva en Flairs of Dandy waren ook enthousiast. Nu was het aan ons om ons in mum van tijd te verdiepen in portretfotografie, de juiste apparatuur te huren en lenen, posters en flyers te ontwerpen en printen; en ons uiteraard voor te bereiden op de netwerkmomenten die hier hopelijk uit zouden komen.

Gelukkig vond de organisatie van FRED het ook een goed idee en mochten we de witte wand gebruiken met het FRED logo er op dat je zag bij binnenkomst van de beurs. Voor ons was het een geweldige dag waarbij we veel profielfoto’s hebben gemaakt; interessante organisaties, potentiële opdrachtgevers en potentiële bright minds hebben ontmoet; en waar we nog meer nieuwe netwerkkansen hebben opgedaan.

Netwerken met de ‘Gevolmachtigde minister van Curaçao’

Ook Anthony Begina, de Gevolmachtigde minister van Curaçao, wilde graag op de foto tijdens FRED. En hij wilde graag nader kennismaken in het Curaçaohuis. Daar stonden wij uiteraard voor open! Met heerlijke pastechis op tafel opende de minister het gesprek over onze ambities met BrightMinds en ondernemerschap en innovatie in relatie tot Curaçao. Interessant om van gedachten te wisselen!

brightminds-netwerken-curacaoBinnen een paar weken stonden we op het volgende netwerkevenement in het Curaçaohuis, georganiseerd door Caribbean Business Hub. Hier hebben wij een pitch gegeven over onze initiatieven. Wij hebben het hier onder andere gehad over één van onze ideeën om traineeship gericht op ondernemerschap te starten. Wil je hier meer over weten, neem graag contact met ons op, of lees er meer over in onze volgende blog.

BrightMinds in Coaching magazine

Naast alle gesprekken die we voeren en netwerkbijeenkomsten die we afgaan proberen we mensen uiteraard ook via andere wegen te bereiken. Zo staat er in Coaching magazine een blog van Marga over de combinatie die zij heeft weten te maken tussen professionele ontwikkeling en ondernemen. Nieuwsgierig? Lees de blog op Coaching magazine.

Kennen wij elkaar al?

En hoewel Curaçao een relatief klein eiland is zijn wij natuurlijk nog lang niet klaar met netwerken. Dus mocht je het interessant vinden om eens met ons kennis te maken en verder te praten, of denk je dat dit relevant is voor iemand die jij kent? Wij maken graag tijd!

Ben je benieuwd hoe het mij en Marga verder zal vergaan of ben je zelf een Curaçaoënaar die wellicht interesse heeft om terug te keren? Volg dan Brightminds op Facebook en Twitter of mail ons voor een persoonlijk gesprek.

 

Wat vind je van de blogposts van Lise Anna?

Wat vind je van dit blog? Zou je het aantal sterren kunnen aanklikken dat jouw mening weergeeft? Als je nog opmerkingen of vragen hebt kun je onderaan deze pagina een reactie achter laten.

[polldaddy rating=”7014879″][shareaholic app=’share_buttons’ id=’5019195′]

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.