Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
curacao deutsch

Klein Curaçao boottochten

Als je naar Curaçao op vakantie gaat, móet je ook echt een boottocht naar Klein Curaçao maken. Dit onbewoonde eilandje met witte strand en perfect blauwe zee mag je niet missen. Meer tropisch vakantie-gevoel dan op Klein Curaçao zul je niet vinden. Maar hoe kom je er? Vergelijk de boten en boek direct.

Wat is Klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eiland ten zuid-oosten van Curaçao met het witste én langste strand van Curaçao. Het ligt op zo’n 12 km van het meest oostelijke punt van Curaçao, maar vanaf de Vissershaven in Spaanse Water (waar de meeste boten naar Klein Curaçao liggen) is de vaarafstand zo’n 27 km. De oppervlakte is ongeveer 2 km² en als je wilt kun je in een uur of twee het eiland rondlopen. Klein Curaçao is precies wat je je voorstelt bij een tropisch onbewoond eiland. Een klein paradijsje en een perfecte plek voor een dagtocht tijdens je vakantie naar Curaçao.

Vaarroute Klein Curaçao - Spaanse Water

Meest geboekt Klein Curaçao

Jonalisa

Catamaran Klein Curaçao all-inclusive

€ 98,-

custom-made catamaran

max. 60 personen

vaart op ma, di, wo, do, vr, zo

van 07:30 tot 17:00

incl. ontbijt, BBQ lunch en drankjes (alcohol vanaf lunch)

geen aanbetaling; je betaalt pas als je op de boot stapt

Voordeel: twee boten beschikbaar; altijd plek

Meer info Jonalisa Reserveer Jonalisa

Miss Ann

luxe-klein-curacao-beach-house-all-inclusive

€ 95,-

luxe motorjacht

max. 60 personen

vaart op di, wo, vr, zo

van 07:00 tot 17:30

incl. ontbijt, BBQ-lunch en drankjes

aanbetaling € 15,- ; betaal de rest pas op de boot

Voordeel: beachhouse, meest luxe dagtocht

Meer info Miss Ann Reserveer Miss Ann

Black & White

Klein Curacao catamaran open bar all-inclusive

€ 98,-

catamaran zeilboot

max. 75 personen

vaart op ma, di, wo, do, za

van 08:30 tot 17:30

incl. BBQ-lunch, drankjes en Happy Hour op terugweg

aanbetaling € 19,- ; betaal de rest kort voor de dagtocht online

Voordeel: terugtocht altijd zeilend en met Happy Hour

Meer info Black & Wh. Reserveer Black & Wh.

Kailani

Voordelig Klein Curaçao all-inclusive met Kailani

€ 93,-

luxe motorboot

max. 20 personen

vaart op ma, vr, za, zo

van 09:00 tot 18:00

incl. BBQ-lunch en drankjes; Premium Bar vanaf lunch

aanbetaling € 19,- ; betaal de rest kort voor de dagtocht online

Voordeel: kleinschalig en ``best value for money``

Meer info Kailani Reserveer Kailani

Klein Curaçao, maar dan anders!

Heerlijk relaxed met een zeiljacht

Boek in november en krijg 10% korting!

Heb je geen zin in de drukte van de grotere boten en trekt de luxe en comfort van een echt zeiljacht? Ga dan met de Casador naar Klein Curaçao. De heenweg gaat op de motor tegen de stroming in, maar terug zal als het even kan het zeil gehesen worden en kun je optimaal genieten van het varen op een zeiljacht. Omdat de schipper van deze boot liever een mooie ervaring heeft voor zijn gasten in plaats van een zo vol mogelijke boot, wordt deze dagtocht niet overal aangeboden. Kortom: volop de ruimte en heerlijk zeilen. En all-inclusive uiteraard.
Actie: Maak je boeking voor de Casador in november en betaal slechts € 80 p.p.!

zeilboot-klein-curacao
Meer over de Casador

Supersnel en geen zeeziekte

Wil je ook echt een adrenaline-kick tijdens de bootreis, boek dan de Powerboat! In slechts 45 minuten “knal” je naar Klein Curaçao. Uiteraard zit je veilig in de speciale stoelen met riemen, en waait de wind heerlijk door je haar. En omdat je eigenlijk ‘vliegt’ over de golven heb je dus geen last van de schommeling op de golven. Hierdoor zul je dus met de Powerboat niet zeeziek worden! Verder ben je met deze boottocht niet heel de dag op pad, en wordt het zonder lunch aangeboden. Dus geen overbodig gedoe: varen en genieten van Klein Curaçao!

Meer over de Powerboat

Boek op tijd!

Nee, dit is geen verkooppraatje voor de boten om ze vol te krijgen, want de boten zitten vrijwel altijd toch wel vol! Daarom even deze tip. Boek ruim op tijd om zeker te zijn van een dagtocht naar Klein Curaçao op de door jou gewenste dag. Met wekelijks zo’n 5.000 toeristen of meer alleen al uit Nederland is een boot al snel volgeboekt, zeker tijdens het hoogseizoen (schoolvakanties, half dec. t/m half jan., carnaval-periode).

Wil je op één bepaalde dag naar Klein Curaçao? Bekijk dan ons overzicht gesorteerd per dag.

1- Klein Curaçao per catamaran: Jonalisa

De Jonalisa is een populaire catamaran voor Klein Curaçao-boottochten. Zelfs zo populair dat er twee zijn, de ‘Jonalisa’ en de ‘Jonalisa To’. De Jonalisa zeilboten zijn speciaal gebouwd voor de dagtochten naar Klein Curaçao: stevig, zeker zeewaardig en zeer prettig om midden op zee op te varen. En nog een voordeel van de Jonalisa catamaran: deze boot vaart het vaakst naar Klein Curaçao, 6 dagen per week!

Catering Jonalisa

De Jonalisa biedt een all-inclusive dagtocht, dus ontbijt en uitgebreide BBQ-lunch zitten al bij de prijs inbegrepen. Heel de dag door kun je frisdrank en water krijgen, vanaf lunch ook alcoholische drankjes (bier, rosé, witte wijn, rum, wodka); uiteraard ook alle drankjes all-inclusive.

Wanneer & waar

De Jonalisa vaart 6 dagen van de week (niet op zaterdag). Je wordt rond 07:30 aan boord verwacht bij restaurant Pirates Nest (Caracasbaai), rond 17:00 ben je weer terug.

met de Jonalisa naar Klein Curaçao
De Jonalisa

Transfer

De Jonalisa biedt een transfer-mogelijkheid aan; vanaf € 8,00 p.p. wordt je opgehaald en aan het einde van de dag weer terug naar je accommodatie gebracht. Zit je in Jan Thiel, dan is de pick-up service gratis.

Tarief

Met de Jonalisa naar Klein Curaçao boek je al vanaf al vanaf € 98,- p.p. Kinderen 4-12 jr. vanaf slechts € 49,-.

Winnaar!

Dat een boottocht met de Jonalisa enorm genieten is, blijkt wel doordat de dagtocht naar Klein Curaçao met de Jonalisa catamaran in 2018 terecht weer is uitgeroepen tot “Best Excursion & Tours Company of Curacao 2018“! Deze verkiezing, met allerlei categorieën, wordt jaarlijks georganiseerd door een lokale krant en wordt door velen gezien als maatstaf voor het toerisme op het eiland.

Jonalisa reserveren

2- Klein Curaçao met luxe motorjacht: Miss Ann

Een boottocht naar Klein Curaçao met Miss Ann Boattrips is de meest luxe dagtocht naar Klein Curaçao en wij weten wel waarom. Wil je een tiptop verzorgde dag met alles er op en eraan, dan moet je voor Miss Ann Boattrips kiezen.

Rond 07:00 stap je aan boord van dit luxe motorjacht bij Santa Barbara Beach & Golf Resort. In ongeveer 1 uur vaar je naar Klein Curaçao, waar je al snel kunt beginnen met het ontbijt. Daarna heb je heel de dag om van Klein Curaçao te genieten, pas na 16:00 vaar je weer terug. Met nog wat rum-punch onderweg terug, kom je rond 17:30 ongetwijfeld voldaan weer aan op Curaçao.

Beachhouse

Een mooie extra van een boottocht met Miss Ann Boattrips is hun beachhouse op Klein Curaçao. Toiletten, gekoelde drankjes, tafels en stoelen voor als je gaat eten en palapa’s (= parasol): Met Miss Ann is alles tiptop verzorgd.

Catering

Inbegrepen in de prijs is ontbijt, lunch (BBQ + salades + fruit) en non-alcoholische drankjes (water/sap/frisdrank). Voor een ‘zacht prijsje’ is bier en wijn beschikbaar.

Extra’s met de Miss Ann

De Miss Ann biedt nog twee unieke extra’s: je kunt -tegen betaling- een heerlijke massage krijgen en in de middag kun je aanhaken bij de gratis Snorkel Safari, op zoek naar grote zeeschildpadden!

Wanneer & waar

De Miss Ann vaart elke dinsdag, woensdag, vrijdag, zondag. Je vertrekt rond 07:00 vanaf Santa Barbara Beach & Golf Resort, rond 17:30 ben je weer terug.

Transfer

Miss Ann biedt een transfer-mogelijkheid aan; vanaf € 11,- p.p. wordt je opgehaald en aan het einde van de dag weer terug naar je accommodatie gebracht. Let op: de transfer van Miss Ann is alleen mogelijk bij de grotere hotels/resorts in Willemstad (gaat niet verder dan de hotels in Piscadera).

Tarief

Met de Miss Ann naar Klein Curaçao boek je al vanaf al vanaf NAF 195,- p.p. (of € 95,-) Kinderen 4-11 jr. betalen slechts NAF 95,- (€ 47,-).

Miss Ann reserveren

3- Klein Curaçao met catamaran: de Black & White

De Black & White van BlueFinn Charters is één van de nieuwste boten voor een dagtocht naar Klein Curaçao. Een schitterende catamaran, de grootste catamaran van Curaçao! BlueFinn Charters doet het net even anders dan de andere dagtochten naar Klein Curaçao:

Het vertrek is net iets later dan de andere boten, rond 08:30. BlueFinn Charters biedt hun tochten naar Klein Curaçao aan zonder ontbijt. Uiteraard is heel de dag inclusief lunch (BBQ) en drankjes. Leuk extraatje: De Black & White is de enige boot die de terugweg sowieso altijd zeilend doet én je kunt dan ook genieten van Captains Happy Hour.

Catamaran

De Black& White van BlueFinn Charters is de nieuwste catamaran van Curaçao. Een schitterende zeilboot van 75 ft. (23 mtr.) lang waarbij je liggend op de hangnetten een heerlijke vaartocht zult hebben.

Catering

BlueFinn Charters biedt de dagtocht naar Klein Curaçao als all-inclusive aan. Een heerlijke BBQ als lunch, drankjes wanneer je maar dorst hebt (frisdrank, water, bier, wijn, whiskey en rum) en op de terugweg is de ondertussen al beroemde Captains Happy Hour.

Wanneer & waar

De Black & White vaart elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag. Je vertrekt om 08:30 vanaf Zanzibar (Jan Thiel). Rond 15:00 wordt het zeil gehesen voor terugtocht; rond 17:30 ben je weer bij Zanzibar.

Tarief

Een all-inclusive zeiltocht naar Klein Curaçao met de Black & White heb je al voor € 98,- p.p., kinderen 4-12 jr. betalen maar € 50,-. Je doet nu slechts een aanbetaling van € 19,- p.p.; voor het restant ontvang je enkele dagen van tevoren een betaallinkje van de boot.

Wil je met een catamaran naar Klein Curaçao maar nog geen aanbetaling doen? Reserveer dan de Jonalisa catamaran.

Black & White reserveren

4- Voordelig naar Klein Curaçao: de Kailani

Met maximaal 20 personen op het luxe motorjacht is de Kailani net weer wat intiemer en persoonlijker dan de meeste andere boten waar 60 personen of meer op mee gaan. Niet voor niets wordt de Kailani ook wel ‘semi-private’ genoemd, omdat je niet continu in de drukte met andere passagiers zit. Extra prettig is natuurlijk ook wel dat Kailani, ondanks alle comfort, voordeliger is dan de andere Klein Curaçao dagtochten. En toch all-inclusive met vanaf lunch zelfs Premium Bar.

Om de dag relaxed te beginnen, vertrekt de Kailani pas om 09:00. Alle tijd dus om bij je eigen accommodatie rustig op te staan en te ontbijten. En na een dagtocht van ongeveer 9 uur zul je rond 18:00 weer terug zijn op Curaçao (bij Jan Thiel Beach).

Minder massaal

Een dagtocht met de Kailani onderscheid zich van de andere dagtochten door een meer persoonlijke benadering. Bij de Kailani gaat men niet voor een zo vol mogelijke boot met zoveel mogelijk gasten. Ze begrijpen dat jouw dagtocht er niet mooier op wordt als je op Klein Curaçao “één van de velen” bent. Vandaar dat de Kailani met een groep van maximaal 20 personen vaart, nog niet de helft van de groepsgrootte bij de andere boten.

Catering

Inbegrepen in de prijs is lunch (XL BBQ + salades + brood) en drankjes (water/sap/frisdrank). Vanaf lunchtijd zijn ook alcoholische drankjes met een goed gevulde Premium Open Bar (o.a. A-merken frisdrank, Bacardi, Dewar whisky, rosé, Amstel Bright). Let op: De Premium Bar is all-inclusive, maar niet onbeperkt. Er is genoeg voor iedereen, maar het is niet de bedoeling dat je enorm dronken wordt.

Wanneer & waar

De Kailani vaart elke vrijdag, zaterdag, zondag en maandagnaar Klein Curaçao. Je vertrekt rond 09:00 vanaf de Jan Thiel Beach. Voordeel van deze locatie is dat het op loopafstand ligt van veel grote accommodaties, dus als je op Jan Thiel verblijft kun je er lopend naar toe (handig met de Premium Bar!).

Tarief

De Kailani is een voordelige all-inclusive dagtocht naar Klein Curaçao. Al voor € 93,- kun je mee. Kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting. Je betaalt nu slechts een aanbetaling van € 19,00 p.p.; voor het restant krijg je kort voor de dagtocht een mailtje van de organisatie achter de boot (BlueFinn Charters) met een betaallinkje. Hiermee is de betaling van tevoren al geregeld en kun je op de dag van de trip snel inchecken en heerlijk genieten!

Kailani reserveren

Wanneer welke boot naar Klein Curaçao?

Omdat je keuze voor je dagtocht waarschijnlijk vooral bepaald zal worden door de dag wanneer jij naar Klein Curaçao wilt/kunt gaan, zetten we de boten ook nog even per dag op een rijtje:

Privé boot naar Klein Curaçao

Ben je met een groep op Curaçao, dan kun je heel voordelig je eigen Privé Boottocht naar Klein Curaçao boeken. Al vanaf 7 personen kan een privéjacht voordeliger zijn dan mee met de standaard dagtochten naar Klein Curaçao.

  • Voor groepen vanaf 7 personen al interessant
  • Dagelijks vertrek
  • Doorgaans vertrek je 08:00 en ben je 16:00 terug, maar tijden zijn bespreekbaar
  • Incl. snorkelspullen en waterspeelgoed voor de kids
  • Doorgaans all-inclusive (drinks + bbq lunch), maar zonder catering of met andere invulling is bespreekbaar

Bij een grote groep is het al snel voordeliger om met een privé-boot naar Klein Curaçao te gaan, maar daarnaast heb je uiteraard ook allerlei voordeel en gemak omdat je buiten je groep verder met niemand rekening hoeft te houden. Jullie bepalen zelf hoe laat je vertrekt en terugvaart, wanneer de BBQ-lunch geserveerd wordt, etc.
> Neem contact op voor een offerte op maat

Interessant voor groepen van 10 tot 75 personen

Dagelijks vertrek, wanneer jij wilt

Afvaart en terugvaart in overleg

Type boot afhankelijk van groepsgrootte

Overnachten op Klein Curaçao

Als je echt een mooie ‘Bounty Island Experience’ wilt, ga dan overnachten op Klein Curaçao! Je bent zonder begeleiding op het eiland, dus je bepaalt helemaal zelf je planning voor deze unieke ervaring. De boot blijft wel voor de kust liggen en je krijgt een portofoon om contact met de boot op te nemen. Als het donker wordt steek je een kampvuur aan, je bewondert de schitterende sterrenhemel en je wordt ’s ochtend wakker bij een mooi opkomend zonnetje. Op de boot zijn bbq, koelkast en coolbox te gebruiken, verder neem je zelf mee wat je nodig hebt.
Interesse? Neem contact op voor een offerte ‘Overnachten op Klein Curaçao’.

Wat kun je doen op Klein Curaçao

Behalve heerlijk luieren, kun je tijdens een dagje Klein Curaçao ook nog wel wat activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan het bezichtigen van de vuurtoren of het gestrande schip, snorkelen (op zoek naar zeeschildpadden!), een ritje op de banaan achter een jetski, of strandspelletjes als beach-tennis. Neem sowieso je fototoestel mee!

De vuurtoren

Klein Curacao vuurtoren

Iedereen die ooit op Klein Curaçao geweest is zal er een foto van hebben: de vuurtoren van Klein Curaçao. Ongetwijfeld ooit een belangrijke vuurtoren van zo’n klein eilandje dat je in het donker snel over het hoofd ziet, nu is het een vervallen maar kenmerkend gebouw op een verlaten eiland. De vuurtoren (officieel de Prins Hendriktoren) staat er sinds 1849 maar is ondertussen alleen nog in gebruik als zeer populair foto-materiaal voor de toeristen op het kleine eiland.
In 1879 is de vuurtoren grotendeels verwoest door een orkaan. Maar de restanten zijn altijd blijven staan en in het voorjaar van 2017 is de renovatie begonnen om de vuurtoren helemaal op te bouwen tot wat het was voor de verwoesting.
Als je de vuurtoren wilt gaan bekijken, dan kan dat maar het is niet zonder gevaren. Trek een paar slippers of schoenen aan: onderweg naar de toren groeien overal stekelplantjes.

Scheepswrak op Klein Curaçao

Scheepswrak Klein Curacao

De andere bezienswaardigheid op Klein Curaçao is het scheepswrak van het gestrande zeeschip. Het is onduidelijk hoe lang het schip er al ligt, maar waarschijnlijk ligt het er nu een jaar of vijftig. In de loop der tijd is het schip vrijwel compleet vergaan: een groot deel is door de zeestormen weggeslagen, en wat er nog over is, is totaal verroest. En daardoor is het dan ook gevaarlijk om je in of op het schip te begeven. Voor je het weet zak je door de verroeste bodem of haal je je zelf open aan een scherpe rand van een reeds afgescheurd stuk plaatwerk. Ga dus ook echt niet aan boord, dat kan letterlijk levensgevaarlijk zijn.

Pas ook een beetje op als je vanaf het strand bij het schip gaat kijken. De stenen die daar liggen kunnen scherp zijn en voor je het weet haal je je been of je voet er aan open. Nog een laatste tip: Plan bij voorkeur je wandelingetje naar het schip in de ochtend: je loopt vol in de zon dus midden op de dag is dat erg heet. En in de middag heb je waarschijnlijk geen zin of puf meer om nog dat stuk te gaan lopen.

Meet the turtles!

zeeschildpad Klein Curacao

Tijdens je dagje Klein Curaçao moet je ook echt even gaan snorkelen in die fantastisch blauwe zee. Bij de boot of je beachhouse kun je wel even een snorkel en duikbril lenen (geen flippers, die zou je eventueel zelf mee moeten nemen) en ga heerlijk op het gemak eens kijken hoe mooi de onderwaterwereld van Klein Curaçao er uit ziet. Je hebt geen 100% garantie dat je zeeschildpadden zult zien, maar de kans er op is wel heel groot; tijdens elke dagtocht worden er wel een paar gespot.

Niet aanraken!

Je kunt redelijk dicht in de buurt komen, maar ga niet proberen de zeeschildpadden aan te raken, dat is niet prettig voor ze en ze zullen dan juist snel weer verdwijnen. Als je gewoon rustig met ze mee zwemt (dus ook niet hard naar de kant roepen dat iedereen moet komen kijken!), lijken ze het niet erg te vinden dat er mensen bij hen in de buurt zijn en met ze mee zwemmen.
Echt een top-ervaring als je dit mag meemaken!

Kitesurfen op Klein Curaçao

kitesurfen Klein Curacao

Als je meer van de stoere activiteiten bent, kun je op Klein Curaçao ook waanzinnig lekker kitesurfen! Door de ligging van Klein Curaçao waait er vrijwel altijd een perfecte wind voor kitesurfen. Er is geen kitesurfschool of -verhuur op het eiland aanwezig, dus je moet wel zelf je spullen meenemen. En uiteraard moet je wel goed opletten op de zwemmers en vooral ook de snorkelaars, want die zien jou niet altijd aankomen!

Wil je een beetje ervaren hoe het is om op Klein Curaçao te kitesurfen, bekijk dan deze video. Waarschuwing: na het kijken wil je gegarandeerd ook! 🙂

Reserveer vooraf

Het wordt aangeraden om vooraf al je boottocht naar Klein Curaçao te reserveren, in Nederland dus. Het aantal boottochten is beperkt, vol is echt vol, en je kunt niet even op eigen gelegenheid naar Klein Curaçao. Elke week weer zijn er mensen teleurgesteld omdat ze er tijdens hun vakantie achter kwamen dat de boottochten naar Klein Curaçao al compleet vol geboekt waren. Bespaar jezelf die teleurstelling en reserveer nu alvast je plekje op één van de boten. Bijkomend voordeel: Via NaarCuracao.com boek je direct bij de boot, dus je betaalt de laagste prijs en pas op het moment dat je aan boord stapt!

1. Jonalisa

Jonalisa catamaran Klein Curaçao All-Inclusive

€ 98,-

custom-made catamaran

max. 60 personen

vaart op ma, di, wo, do, vr, zo

van 07:30 tot 17:00

incl. ontbijt, BBQ lunch en drankjes (alcohol vanaf lunch)

geen aanbetaling; je betaalt pas als je op de boot stapt

Voordeel: twee boten beschikbaar; altijd plek

Reserveer nu

2. Miss Ann

Klein Curaçao Miss Ann Serendipity

€ 95,-

luxe motorjacht

max. 60 personen

vaart op di, wo, vr, zo

van 07:00 tot 17:30

incl. ontbijt, BBQ-lunch en drankjes

aanbetaling € 15,- ; betaal de rest pas op de boot

Voordeel: beachhouse, meest luxe dagtocht

Reserveer nu

3. Black & White

catamaran-klein-curacao-bluefinn

€ 98,-

catamaran zeilboot

max. 75 personen

vaart op ma, di, wo, do, za

van 08:30 tot 17:30

incl. BBQ-lunch, drankjes en Happy Hour op terugweg

aanbetaling € 19,- ; betaal de rest kort voor de dagtocht online

Voordeel: terugtocht altijd zeilend en met Happy Hour

Reserveer nu

4. Kailani

Voordelige all-inclusive Klein Curaçao

€ 93,-

luxe motorboot

max. 20 personen

vaart op ma, vr, za, zo

van 09:00 tot 18:00

incl. BBQ-lunch en drankjes; Premium Bar vanaf lunch

aanbetaling € 19,- ; betaal de rest kort voor de dagtocht online

Voordeel: kleinschalig en ``best value for money``

Reserveer nu

Je wilt naar Klein Curaçao op

MAANDAG

Jonalisa:
catamaran, all-inclusive, € 95

Black & White:
catamaran, all-inclusive, € 98