Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
Top
NaarCuracao.com / Investering: Vakantiewoning op Curaçao

Vakantiewoning op Curaçao kopen

Vakantiehuis kopen curacao vakantiewoning second home

Je hebt aardig wat spaargeld opgebouwd, maar helaas is de rente op de spaarrekening vrijwel niets meer. Je zoekt naar andere mogelijkheden om je geld te laten groeien en denkt daar over na op een strandbedje op Curaçao... En opeens heb je de oplossing: je koopt een vakantiewoning op Curaçao!

-advertorial-

Tweede woning op Curaçao

Steeds meer mensen kopen een vakantiewoning op Curaçao. Het is een mooie combinatie van de voordelen van het kopen van een tweede woning, plus de voordelen van Curaçao ten opzichte van andere (zonnige) landen.

Waarom een tweede woning kopen?

De meeste mensen die tegenwoordig een tweede woning kopen, doen dat omdat ze te weinig rendement zien op een traditionele spaarrekening. Het risico van de aandelenmarkt willen ze liever ook niet. Een tweede woning wordt steeds toegankelijker. Een vakantiewoning kopen is ook een redelijk stabiele en vrij zekere investering voor de lange termijn.

Drie soorten gebruik van de vakantiewoning op Curaçao

Eigenlijk kun je het gebruik van de vakantiewoning op Curaçao in drie groepen indelen:

Second Home tweede huis kopen

Heerlijk genieten van zonsondergang vanuit je eigen vakantiewoning op Curaçao

  1. De groep mensen die de woning alleen koopt om te verhuren en alleen gaat voor de verhuuropbrengst.
  2. De groep mensen die de woning koopt om er alleen zelf van te genieten tijdens meerdere vakanties per jaar op Curaçao.
  3. De groep mensen die de woning koopt voor beide toepassingen: Zelf ook vakantie vieren in de tweede woning, maar als je er zelf niet bent is de woning beschikbaar voor verhuur.

Eigenlijk is voor alle drie de categorieën Curaçao een ideale locatie om een vakantiewoning te kopen. Wat zijn zoal de voordelen van een vakantiewoning kopen op Curaçao?

Voordelen kopen van vakantiewoning op Curaçao

  • Altijd lekker weer. Echt 365 dagen per jaar is het steady goed weer op Curaçao. Zelfs in het regenseizoen is eigenlijk elke dag gewoon heerlijk weer. Dus wanneer je er ook maar even tussenuit wilt, je zult er altijd lekker weer bij hebben.
  • Dagelijkse vluchten naar Curaçao. Dagelijks vertrekt er minimaal twee vliegtuigen van Amsterdam naar Curaçao), soms zelfs 3 of 4. Je kunt dus elke dag vertrekken en weer terugkomen, al zou je maar voor een lang weekendje heen-en-weer willen vliegen. En omdat er zoveel vluchten zijn, is er flinke concurrentie tussen KLM en TUI, waardoor ze regelmatig scherpe aanbiedingen hebben met ticketprijzen van 499,- of lager.
  • Veel toerisme. Mede door die vele vluchten uit Nederland, die vrijwel altijd vol zitten, heb je het hele jaar door veel toerisme op Curaçao. Maar vergis je niet in de toeristen uit andere landen. Zonder dat het toerisme uit Nederland afneemt, komen er steeds meer toeristen uit o.a. België, Duitsland, Verenigde Staten en ook Zuid-Amerika. Kortom, heel het jaar door een groot aanbod aan toeristen die je vakantiewoning willen huren voor een lekkere vakantie, ook buiten de vakantieperiodes.
  • Nederlanders onder elkaar. Veel Nederlanders die een vakantiewoning op Curaçao willen huren, huren die liever bij een Nederlandse eigenaar. Daar hebben ze (onbewust) toch meer vertrouwen in dat ze niet bedonderd worden, dan bij een eigenaar ver weg waar je alleen via e-mail contact mee kunt krijgen.

Bijkomende kosten bij vakantiewoning op Curaçao

Erfpacht

Als je vakantiewoning op een resort staat, is in sommige gevallen niet sprake van eigen grond die je koopt maar een woning die je koopt op erfpacht grond. In dat geval betaal je erfpacht aan de eigenaar van de gronden, over het algemeen een aan de overheid gelieerde organisatie. Niet bij alle resorts is sprake van een erfpachtsituatie. Op een resort als Coral Estate koop je bijvoorbeeld gewoon de grond waarop de woning gebouwd is.

Vereniging van Erfpachters

Koop je een vakantiewoning op een resort waar sprake is van erfpacht, dan wordt je bij de koop direct ook automatisch lid van de Vereniging van Erfpachters (vergelijkbaar met een Vereniging van Eigenaren). Deze vereniging is er vooral om alle beheers-, exploitatie en onderhoudsactiviteiten te organiseren. Deelname aan deze Vereniging is verplicht, en de kosten hiervan kunnen fors uitvallen. Reken op een bedrag tussen de NAF 15.000 en 30.000 of zelfs meer. Dat lijkt veel, maar bedenk wel dat hier o.a. al het onderhoud mee gefinancierd wordt.

Goed rendement op je vakantiewoning op Curaçao

Vakantiewoning op Curaçao kopen via TEAM CaribAls je je vakantiewoning op Curaçao ook als investering hebt gekocht waarmee je geld wilt terug verdienen door het te verhuren, dan zit je goed op Curaçao. Doordat het hele jaar door de toeristen dagelijks met meerdere vluchten naar Curaçao komen, is de bezettingsgraad van de meeste vakantiewoningen relatief hoog te noemen. Op de populaire resorts is een gemiddelde bezettingsgraad van 65 tot 70% per jaar geen uitzondering, en zie je ook uitschieters naar 80% of zelfs nog hoger, zoals bijvoorbeeld op Papagayo Beach Resort. Staat je vakantiewoning niet op een resort, dan kan de bezettingsgraad iets lager uitvallen, met name omdat je dan meestal niet de uitgebreide service en faciliteiten van een resort kunt aanbieden.

Papagayo Beach Resort

Eén van de meest populaire resorts op Curaçao bij toeristen is het Papagayo Beach Resort, gelegen in Jan Thiel direct naar Jan Thiel Beach. Een schitterend resort op één van de mooiste locaties van Curaçao. Op Papagayo Beach Resort worden een beperkt aantal familievilla’s, ontwikkeld en ontworpen door Jan des Bouvrie, te koop aangeboden. Een unieke kans om mee te liften op het succes van Papagayo Beach Resort, voor je eigen vakantie maar ook als investering.

Hoog rendement bij Papagayo Beach Resort

Op het meest felbegeerde plekje van Curaçao scoort een vakantiewoning op Papagayo Beach Resort een onwaarschijnlijk hoge jaarlijkse bezettingsgraad tot wel 80%. Constant, door alle jaren heen, simpelweg dankzij een uitstekende visie, marktkennis en doortastend optreden. Doorlopend werken aan hoge kwaliteit met consistent strak management naar Nederlands model: efficiënt en doelmatig. De grootste internationale touroperators en airliners werken graag met Papagayo samen, dankzij de consequent hoge kwaliteit en waarderingen.

Ook zelf genieten

De hoge bezetting van Papagayo Beach Resort zorgt ervoor dat uw villa u een zonovergoten rendement oplevert. Helder en realistisch. Ja, ook wanneer u jaarlijks zelf vier weken per jaar komt genieten van uw eigen stukje Curaçao. Samen met uw familie, vrienden en zakenrelaties natuurlijk.

TEAM Carib

TEAM Carib voor je tweede woning op Curaçao Voor de verkoop van 25 villa’s op Papagayo is door TEAM Carib een concept ontwikkeld dat voldoet aan alle strenge criteria inzake betrouwbaarheid, effectief rendement en de glimlach-factor die TEAM Carib met alle projecten in haar portfolio nastreeft.De sleutel zit in de -door alle jaren heen- bijzonder hoge bezettingsgraad van de familievilla’s op het populaire resort en het rotsvaste vertrouwen in de continuïteit daarvan. Allemaal dankzij de opgebouwde reputatie en de investeringen door en in de ‘Papagayo-familie’.

Nu is de kans!

Een ‘once in a lifetime-opportunity’ vanaf US$ 345.000 v.o.n.
Maakt u geen gebruik van de mogelijkheid om zelf vier weken lang te genieten van uw familievilla op Papagayo Beach Resort? Benut u die vier weken liever om uw stukje Curaçao zelf te verhuren? Dan realiseert u een nog zonniger rendement!

Brochure en contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw eigen vakantievilla te kopen op Curaçao? Bekijk de brochure en neem contact op met TEAM Carib voor meer informatie.

Property with a smile!

TEAM Carib is uw sleutel tot property op Curaçao. Recreatief, als belegging én residentieel. Met behulpzame teams in Nederland én Curaçao, krachtig binnen één verkooporganisatie.

Bekijk de website van TEAM Carib
Papagayo Curaçao familievilla kopen