Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
Diana 'eiland-meisje' op Curacao

Geboren in het verkeerde land

Mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe gastblogger. Diana van den Heuvel, ook wel bekend als eiland-meisje.nl, gaat maandelijks een artikel schrijven op naarcuracao.com. Ze neemt ons mee op haar avontuur van haar emigratie naar Curacao.

Een warm land

Ik droom er al jaren van om te wonen in een warm land. Eigenlijk al zo lang als ik me kan herinneren. Ergens waar het altijd warm is en waar de zon bijna altijd schijnt. Een land waar ze palmbomen hebben. Een land met prachtige stranden. Sinds mijn man en ik elkaar kennen roepen we al ‘Als we de staatsloterij winnen, dan verhuizen we’. En stel dat we die niet winnen, dan gaan we wel als we met pensioen zijn.

Omdat het kan

Gelukkig kan ik nu vertellen dat we toch wat eerder gaan dan pas met ons pensioen. En nee, we hebben die staatsloterij ook nog niet gewonnen. Waarom we dan toch nu al gaan? Omdat het kan. Ik vond mijn werk niet leuk. Mijn woonplaats is ook helemaal niets. Mijn winterdepressies werden met het jaar erger. Kortom ik was verre van gelukkig. Dan kun je blijven hangen of je kan er wat aan doen. Ik besloot voor de 2e optie te kiezen. Voorzichtig begon ik eens te googlen naar informatie over emigreren. Zo kwam ik er eigenlijk achter dat zoveel mensen gewoon gingen. Ook jonge mensen. Mensen die ook niet de staatsloterij gewonnen hebben. Die gewoon een baan zoeken in een ander land. Als zij dat kunnen dan kunnen wij dat toch ook. Al vrij snel was de keuze gemaakt dat we het gewoon gingen doen. We gaan weg uit Nederland. Weg uit die kou en op naar de zon! Gewoon omdat het kan.

Waarom naar Curaçao?

We hadden dus de keuze gemaakt om te emigreren. Maar waar naar toe? We hadden niet echt een vakantie land waar we elk jaar naar toe gingen en graag wilden wonen. We willen in ieder geval ergens heen waar het ‘t hele jaar mooi weer is. Dus heel Europa viel al af. Een land waar we de taal spreken zou wel erg fijn zijn. Veel verder dan Nederlands en Engels komen we niet, dus viel al weer een groot gedeelte af. Zo zijn we uiteindelijk bij Curaçao uitgekomen. Ze spreken er Nederlands. Er is een goede verbinding met Nederland zodat we ook snel terug kunnen mocht het nodig zijn. Het is er altijd lekker warm. En laat ik die prachtige stranden niet vergeten. 1 klein probleempje. We waren er nog nooit geweest. En om nu alles hier achter te laten en ergens overnieuw te beginnen waar je nog nooit bent geweest vonden we niet alleen eng, maar ook onverstandig. Straks trekt het ons helemaal niet. Voelen we ons er helemaal niet thuis. De oplossing was simpel. Gewoon een vakantie boeken. Om Curaçao met eigen ogen te zien en te beleven.

Hoe we die vakantie vonden? Dat lees je de volgende keer!

[polldaddy rating=”7014879″][shareaholic app=’share_buttons’ id=’5019195′]

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.