Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
pirates bay strand curacao emigratie curacao

Emigreren naar Curaçao #2

Mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe gastblogger. Diana van den Heuvel, ook wel bekend als eiland-meisje, gaat maandelijks een artikel schrijven op naarcuracao.com. Ze neemt ons mee op haar avontuur over haar emigratie naar Curaçao.

Vakantie op Curaçao

In mijn eerste gastblog heb je kunnen lezen dat wij willen emigreren. Weg uit Nederland, en op naar een warmere bestemming. Onze eerste keuze was Curaçao, maar we waren er nog nooit geweest. Dus wij boekten een vakantie.

Natuurlijk gingen we met een heel ander gevoel op vakantie dan anders. Want dit was niet zomaar een vakantie. Op deze vakantie gingen we beslissen of we op Curaçao zouden gaan wonen.

Allereerst hadden we een appartementje geboekt in plaats van een luxe hotel. Zodat we niet midden in het toeristengebied zouden zitten. Zodat we onze eigen boodschappen konden doen. En dat we eigenlijk een beetje van het dagelijkse leven zouden kunnen proeven.

Mijn man had zelfs al een sollicitatiegesprek. We wisten nog niet eens zeker of we daar gingen wonen en hij was al uitgenodigd. Een teken? Via via was dat bedrijf op mijn blog terecht gekomen en zag dat wij – en dus mijn man – naar Curaçao wilden verhuizen. En zo werd er een afspraak gemaakt. Zo makkelijk kan het dus ook gaan. Uiteindelijk heeft hij wel de baan afgewezen, eigenlijk puur om financiële redenen. Hij is nu zelfstandige in de ICT, en dat gaat die daar voortzetten.

De vakantie was heerlijk. We hebben zo ontzettend genoten. Van alle nieuwe indrukken. Het mooie eiland. De vriendelijke mensen. Het weer. En stiekem wist ik het al na één dag, maar eind van de vakantie hebben we dan de beslissing gemaakt. Dushi Korsou wordt ons nieuwe thuis.

En dan begint het geregel

Een verhuizing naar de andere kant van de oceaan is toch net wat anders dan naar een dorpje verderop. Het is niet gewoon je boeltje inladen en 10 kilometer verderop weer uitladen. Er zijn zo ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden.

Allereerst, wanneer gaan we precies. Eigenlijk wilde ik voor dat de herfst zou beginnen weg zijn. Maar qua werk kwam het beter uit om dit hele jaar nog in Nederland te blijven. Nou ja, bijna het hele jaar. De laatste weken nemen we lekker vakantie. Dus we hebben meteen onze tickets geboekt. Stond dat in ieder geval vast.

Daarna hebben we gekeken hoe we het de eerste periode op Curaçao gaan doen. We hebben besloten om een auto en appartement te boeken voor de eerste maand. Dan kunnen we van daar uit op zoek naar een huis voor de langere termijn. En op zoek gaan naar een eigen auto. Want dat willen we niet via internet gaan regelen, maar ook met eigen ogen zien, voordat je ergens langere tijd aan vast zit.

We hebben besloten om vrijwel al onze spullen mee te nemen naar Curaçao. We zijn 2 jaar geleden ook al verhuisd, en hebben toen alles nieuw gekocht, dus dat zou zonde zijn om het nu al allemaal te verkopen. Op marktplaats krijg je er toch bijna niets meer voor. Een bedrijf zoeken die onze spullen zou vervoeren is een behoorlijke klus geweest. De prijzen die ze er voor vragen verschillen zo ontzettend veel tussen de verschillende aanbieders. Daarnaast wil je ook vertrouwen hebben in een bedrijf. Je geeft wel al je spullen in de handen van iemand anders, en dat voor een aantal weken. Uiteindelijk is dat natuurlijk wel gelukt, en we zijn nu alvast druk bezig met de dozen inpakken. Kijken wat wel meegaat en wat een enkeltje prullenbak krijgt. De meubels laten we inpakken door het bedrijf, zodat dat ook zeewaardig gebeurd, dus daar hoeven we ons gelukkig geen zorgen over te maken.

Ook moet er nog een hoop papierwerk geregeld worden. Wij hebben niet de intentie om hier nog ooit terug te komen -op af en toe een kleine vakantie na- dus je moet hier gewoon letterlijk alles opzeggen. Van m’n sportschool abonnement tot aan onze bedrijven. Daarnaast heb je ook de nodige papieren nodig om je eigen straks in te kunnen schrijven op Curaçao. We hebben nu het meeste papierwerk al geregeld, dus we lopen lekker op schema haha.

Nog een maand en dan is het al zover!

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.