Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
container inboedel verhuizen Curaçao

Eindelijk op Curaçao

Mag ik jullie voorstellen aan mijn gastblogger: Diana van den Heuvel, ook wel bekend van de site Eilandmeisje, waar ze veel schrijft over emigreren naar Curaçao. Ze gaat maandelijks een artikel schrijven op naarcuracao.com. Ze neemt ons mee op haar avontuur over haar emigratie naar Curaçao. Het heeft even geduurd, maar hier ben ik dan weer. Afgelopen tijd is het heel druk geweest. Met veel geregel maar ook met heel veel leuke dingen.

Ik woon nu dus op Curaçao. Al weer ruim 2 maanden ondertussen. 13 december vertrokken we vroeg naar Schiphol. Samen met mijn ouders, en vrienden en familie waren ook onderweg naar Schiphol. Zo’n fijn gevoel dat er zoveel mensen de moeite nemen om je uit te komen zwaaien. Maar tegelijkertijd was het natuurlijk ook ontzettend emotioneel. Dus ’t was een lekker potje janken daar op het vliegveld.

Ontzettend veel regelen…

Laten we het eerst over de minder leuke dingen hebben. Al het geregel wat komt kijken bij zo’n emigratie. Want dat is nogal wat. En het ging dan ook niet altijd zoals het had moeten gaan. Het begon al met dat we 3 uur te laat op onze afspraak voor de Verklaring van Rechtswege aanvraag kwamen. Daar was dus niemand meer. We hadden verkeerd in onze agenda gekeken. Of zeg maar gerust, niet gekeken. Uiteindelijk is het nog wel gelukt hoor, en ik heb ondertussen mijn VvR al binnen. Ook hebben we ons bedrijf hier ingeschreven, een bankrekening aan gevraagd en nog veel meer. En volgende week mogen we onze sedula ophalen, dus vanaf dan ben ik officieel inwoner van Curaçao.
grote knip strand curacao met eilandmeisje

Maar nu tijd voor de leuke kant aan emigreren naar Curaçao

Want het is fantastisch hier. Toen we aankwamen op 13 december kwamen we terecht in een prachtig appartementje. Onze eerste maand op Curaçao hebben we daar verbleven en is ons super goed bevallen. Helaas konden we daar niet blijven totdat we in ons eigen huisje konden, dus we moesten nog 2 weken iets anders zoeken. Net op het moment dat ik eens rond ging kijken voor een appartementje, hoorde ik dat er vliegtickets in de aanbieding waren. En toen kreeg ik het geweldige idee om naar Bonaire te gaan. We hadden toch geen verblijf, dus konden we net zo goed daar iets regelen. Dus dat hebben we gedaan. Het was een heerlijk relaxed weekje, maar ik moet wel zeggen dat ik het niet erg vond toen we weer terug gingen naar Curaçao. Voor het eerst in mijn leven hè, dat ik het niet erg vond om naar huis te gaan na een vakantie. De laatste week voordat we in ons eigen huis konden hadden we ook nog een mooi appartementje gevonden. Op een ontzettend mooi resortje. Maar ik moet wel zeggen, hoe mooi het ook was, dat ik tegen die tijd toch wel vort veel behoefte had aan mijn eigen plekje. Mijn eigen huis.

Ons eigen huis

Sinds vorige maand zitten we dan in ons eigen huis. En sinds we al onze spulletjes weer terug hebben, en alle meubels op hun plek hebben gezet. De dozen uitgeladen en de kastjes ingeruimd. Sinds dien voelt het echt als thuis. En een paar weken geleden is ook nog onze hond eindelijk aangekomen op Curaçao, en we hebben er hier nog 1tje uit het asiel gehaald. Dus wij zijn nu helemaal gesetteld en compleet.

En het is hier zo ontzettend leuk. Ik heb echt geen seconde spijt gehad van deze keuze. Als we vrij zijn gaan we lekker naar het strand. Af en toe heerlijk uiteten. Verschillende happy hours af. Ja, ik zou hier heel goed aan kunnen wennen. En dan heb ik het nog niet over het heerlijke weer gehad. Elke dag lekker warm. Bijna altijd een zonnetje. Ik vraag me echt af waarom ik dit niet een paar jaar geleden heb gedaan.

Comments:

 • mia
  5 april 2016 at 21:22

  Ik zie zoveel bij jou staan dat ik herken wij zijn hier 26 oktober komen wonen omdat mijn man hier een baan kreeg bij een vriend..
  Toen we aankwamen 2 maanden bij de vriend van mijn man gezeten en zijn vrouw in kinderen in Santa Rosa maar wel besloten om op ons zelf te gaan wonen. Wij zijn namelijk met onze engelse bullen gekomen.
  Leuk huisje gevonden in Abrahamz en toen 31 januari kregen we de klap mijn man zijn vrienden besloten 1000 gulden minder salaris te geven eerst zelfs de helft nu konden wij alleen de vaste lasten en de huur betalen maar we hadden voor 1 jaar getekend. Echt vreselijke periode afspraak gemaakt met de huisbaas en uitgelegd hij was heel lief we mochten eerder weg.
  Nu een appartement gehuurd in Cas Grande met de honden heel klein maar een geweldig buiten je bent toch nooit binnen.
  We vinden het hier super mis de kinderen wel erg maar we hebben het goed ook al is het heel anders dan ons was beloofd geen auto veel minder geld maar wel heel gelukkig

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.