Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
Papiaments BrightMinds Curacao FB

Bon bini Korsou

Onze gastblogger Lise Anna heeft samen met haar collega Marga BrightMinds opgezet en nu is het tijd voor de volgende uitdaging: Lise Anna gaat naar Curaçao verhuizen om daar een nieuw bedrijf op te starten. Volg het blog van Lise Anna over de ups & downs rond het beginnen van een bedrijf op Curaçao.

Ayó Ulanda i bon bini Kórsou

En ineens was het zover: de inhoud van ons huis in dozen, onze koffers gepakt zodat we de eerste periode kunnen overbruggen, onze onderneming in Nederland afgesloten, de afscheidsfeestjes gehad. Daar stonden we op het vliegveld met een uitzwaaicomité om nu echt te gaan. Te verhuizen naar Curaçao!

Nieuwe werkplek

Curacao werken inspiratie

Heerlijke inspiratie met uitzicht over zee…

Ondertussen zijn we alweer dik een maand op het eiland te vinden en beginnen we aardig onze draai te vinden. Toch blijft het een gek idee dat we hier nu echt blijven en dat dit ons nieuwe thuis is geworden. Prachtige nieuwe werkplekken met uitzicht op zee maken het geen straf om aan dit idee te wennen.
Daarbij hebben we inspirerende werkplekken gevonden zoals CoWorld Curaçao in Otrobanda en Workspot in Scharloo. Interessante ondernemers komen hier samen om in een flexplek te werken. Daarbij worden ook kennissessies georganiseerd om van elkaar te leren. Een ideale plek voor een startup zoals BrightMinds!

Stempels verzamelen

De eerste weken hier stonden ook in het teken van administratieve zaken. We zijn diep onder de indruk van het aantal stempels die we in een paar weken hebben gekregen! Maar eerlijk is eerlijk, naast wat kleine strubbelingen hier en daar, valt al het geregel ons reuze mee. Als we andere verhalen mogen geloven zijn Kranshi (Gemeenteloket) en andere gelieerde organisaties met sprongen vooruitgegaan. Waar anderen maandenlang hebben moeten wachten op al het papierwerk, is vrijwel alles bij ons binnen enkele weken rond.

Dushi, Papiaments moet je zingen!

BrightMinds Curacao papiaments lerenAls we moeten wachten op een van de stempels, kan ik mijn tijd nuttig gebruiken door woordjes Papiaments te leren. Die lessen zijn namelijk ook weer begonnen voor mij. Gerda Dunk van Papiamundu leert mij alles over de taal en neemt ook gerust de tijd om de geschiedenis en cultuur van Curaçao toe te lichten. De belangrijkste les die ik van begin af aan heb meegekregen is: ‘Dushi, Papiaments moet je zingen. Laat de taal horen en begin met praten!’ Dus, soms met het schaamrood op mijn kaken, probeer ik mijn eerste gesprekjes in het Papiaments te voeren. En hoop ik dat ik niet te gekke missers maak door de klemtoon net verkeerd te leggen.

Van geliefdes naar collega’s

Birightminds curacao lise anna claytonMijn vriend Clayton is van begin af aan vanaf de zijlijn betrokken bij het opzetten van BrightMinds. Zijn interesse in ondernemerschap groeide met de dag. Toen we de knoop doorhakten dat wij gingen verhuizen hebben we besloten dat hij ook officieel onderdeel werd van BrightMinds. Na tien jaar relatie dachten we elkaar door en door te kennen. Maar toch weten we elkaar opnieuw te verrassen en biedt de samenwerking veel nieuwe inzichten en uitdagingen! Feedback geven doen we vrij direct naar elkaar; en heftige discussies zijn ons ook niet vreemd. Aan de andere kant vullen we elkaar aan doordat we een andere, eigenzinnige manier van werken en denken hebben; en lachen we wat af omdat we aan een blik al voldoende hebben om te begrijpen wat de ander bedoelt. En mocht de samenwerking te lastig worden, dan kunnen we hier altijd even de zee in duiken om af te koelen. Dat is dan weer het grote voordeel aan Curaçao!

Marga blijft vanuit Nederland betrokken bij BrightMinds. En uiteraard zorgen we dat zij vaak genoeg deze kant op komt! Ben je benieuwd hoe het ons verder zal vergaan, heb je zelf interesse om terug te keren naar Curaçao, of wil je meer horen over wat wij bieden met BrightMinds? Volg dan BrightMinds op Facebook, Twitter of LinkedIn, of mail ons voor een persoonlijk gesprek: info@brightmindscaribbean.com.

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.