Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top

Aquafari Curaçao

Wil je ook wel eens die schitterende onderwater-wereld van Curaçao zien, maar is duiken niet jouw ding? Dan is Aquafari dé oplossing! Stap op deze ``onderwaterscooter`` en geniet van de vissen en het koraal op een diepte die je met snorkelen niet kunt bereiken. Voor jong en oud!

Aquafari – Duiken zonder cursus

Aquafari is superleuk en heel eenvoudig. Het is een simpele en relaxte manier om Curaçao ook onder water te kunnen verkennen. Uiteraard krijg je vooraf wel enige instructie om de onderwater-scooter te bedienen, maar verder heb je geen dure of moeilijke cursus nodig. Het is dan ook voor vrijwel iedereen toegankelijk: vanaf 10 jaar oud, minimaal 1,20 meter lang en max. 125 kg. Dus heb je geen zin in een duikcursus? Met een Aquafari zie je net zo veel.

Voor vrijwel iedereen toegankelijk

Geen duik- of snorkelervaring nodig

Bijna een uur onder water

Vanaf 10 jr. oud en 1.20 mtr. lang

Hoofd blijft droog, geen masker nodig

Overzichtelijke groepjes, max. 7 pers.

Tot 7 meter diep

Je gaat tijdens je Aquafari-excursie veel verder dan je met snorkelen zou kunnen. Sowieso kom je dieper, je gaat tot 7 meter onder water. Maar ook omdat een Aquafari super-relaxed is hou je dit langer vol dan een snorkeltocht waarbij je toch zelf moet zwemmen. Alles bij elkaar zie je tijdens een Aquafari-tour veel meer dan tijdens een rondje snorkelen. Niet voor niets wordt Aquafari ook wel “duiken voor dummies” genoemd: dezelfde ervaring als met duiken, maar dan veel eenvoudiger!

Goede begeleiding

Uiteraard wordt je goed begeleid tijdens een Aquafari. In totaal duurt het zo’n anderhalf uur: ruim een half uur instructies en klaar maken voor vertrek, en dan ben je nog ongeveer 55 minuten onder water.
Tijdens de instructies word je verteld hoe je de onderwater-scooter moet bedienen, maar bv. leer je ook de handsignalen waarmee je onder water kunt communiceren met elkaar en de begeleiders. De begeleiders (duikers) helpen je vervolgens in alle rust om op de onderwater-scooter de zee in te zakken en zij blijven de gehele tijd bij je in de buurt. Omdat je in groepjes van maximaal 7 deelnemers de Aquafari doet, kan de begeleiding goed iedereen in gaten houden en helpen wanneer nodig.

Aquafari reserveren

Een echte duik-ervaring, maar dan zonder duiken

Aquafari biedt de voordelen van het duiken, maar niet de nadelen. Onder water gaan met een onderwaterscooter heeft als voordeel ten opzichte van duiken …

… dat je geen duikbril op hoeft (… die je 3 uur later nog ingedrukt in je gezicht ziet zitten),

… dat je geen gedoe hebt met een snorkel of mondstuk om te ademen, je kunt gewoon relaxed door je neus ademen en je hoofd vrij bewegen binnen de helm,

… dat je geen lange cursus hoeft te volgen,

… dat je geen wetsuit aanhoeft, gewoon lekker in je zwemkleding de zee in,

… dat je niet met een zware duikfles op je rug hoeft te zwemmen

Hoe werkt het?

Het ziet er allemaal spannend uit, zo’n Aquafari, maar hoe gaat het nou eigenlijk in z’n werk?
De scooter wordt, voorzien van luchtfles, voor jou in zee gebracht. Dus ook dit is al relaxed: je hoeft niet zelf met de scooter te gaan slepen. Zelf moet je dan een paar meter zwemmen naar de scooter. Om “in” de scooter te komen moet je even met je hoofd onder water om in de glazen bol te komen, maar die is al gevuld met lucht uit de luchtfles, dus je kunt dan direct weer gewoon adem halen.
Aan de scooter hangt een lang touw, met om de paar meter een dikke knoop er in. Langs dat touw kun je “op het gemakkie” dieper de zee in. Alles uiteraard onder begeleiding van de twee ervaren instructeurs, die jou stapje voor stapje begeleiden.

Geen gedoe en super relaxed!

video credits Bonnie Dubois

Een groot pluspunt van de Aquafari is dat alles vooraf heel rustig en duidelijk wordt uitgelegd, en dat ook de begeleiding tijdens de tour er op gericht is om jou een zo mooi mogelijke ervaring te bieden. Per groepje van max. 7 scooters gaan er 2 begeleiders mee de zee in. Ze wijzen de weg naar de mooiste plekken, geven je een seintje als er een mooie vis of ander dier in de buurt is en ze houden je constant in de gaten of alles nog relaxed is. En ze maken foto’s van je onderwater-avontuur, waarmee je thuis je stoere ervaring kunt laten zien.

Wat kost Aquafari?

O.K., leuk allemaal zo’n Aquafari, maar wat kost het? Goed om te weten wat je er sowieso bij krijgt:

 

30 minuten instructie

55 minuten onder water

professionele begeleiding boven - en onder water

dagpas voor Pirate Bay

 • Aquafari

 • € 103,-

  • totale duur 1,5 uur
  • Beach Pass Pirate Bay

 • boek nu
meest geboekt
 • Aquafari & foto's

 • € 112,-

  • totale duur 1,5 uur
  • Beach Pass Pirate Bay
  • foto’s van jouw tour

 • boek nu

Aquafari boeken via NaarCuracao.com

géén aanbetaling; betaal pas op de dag zelf op locatie

laagste prijs; geen opslag door tussenhandel

direct reserveren bij Aquafari

aquafari curacao onderwaterscooter

Voorwaarden Aquafari

Ondanks dat een tocht met Aquafari volledig veilig is, zijn er nog wel enkele voorwaarden:

Je bent minimaal 10 jr. oud en 1,20 mtr. lang. Max. 125 kg.

Aquafari is niet geschikt voor zwangere vrouwen

Aquafari is niet geschikt voor mensen met hartproblemen, recente nek- of rugblessure, ademhalingsproblemen (astma), epilepsie, claustrofobie of diabetes. Als een van deze beperkingen op u van toepassing is, moet een toestemmingsbrief voor de arts worden toegestaan voor deelname aan Aquafari.

Na je Aquafari moet je nog minimaal 18 uur wachten totdat je gaat vliegen.

Als de crew vindt dat je teveel onder invloed bent van drank of drugs dan wordt je geweigerd.