Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
|
|
Top
Verhuis je inboedel naar Curaçao

Afscheid nemen

Mag ik jullie voorstellen aan mijn gastblogger: Diana van den Heuvel, ook wel bekend van de site eiland-meisje, waar ze veel schrijft over emigreren naar Curaçao. Ze gaat maandelijks een artikel schrijven op naarcuracao.com. Ze neemt ons mee op haar avontuur over haar emigratie naar Curaçao.

Afscheid nemen van vrienden en familie

Het moeilijkste aan emigreren vind ik toch wel dat je je familie en vrienden achterlaat. Op het begin dacht ik daar best wel makkelijk over. Je hebt toch Skype, Facebook en WhatsApp? Zo moeilijk is het toch niet om contact te houden? Contact niet nee, maar de gezelligheid die je hebt als je samen bent.. Die ga ik wel missen. Samen eten. Samen pretparken bezoeken. Samen feesten en dansen tot de zon weer opkomt. Dat ga ik heel erg missen.

Ons afscheidsfeest hadden we in september al gegeven. Ik dacht, dan is het nog mooi weer en kunnen we lekker buiten barbecueën.. Helaas was het al ijskoud toen. En hebben we het feest maar gewoon binnen gegeven, dus in principe had ik het net zo goed wat meer richting ons vertrek kunnen geven. Al ben ik nu wel weer blij, dat dat al voorbij is.

Het is nu zo ontzettend druk. We moeten nog gewoon werken, daarnaast alles regelen voor de emigratie. We moeten al onze dozen inpakken. Bepalen wat er wel mee gaat en wat er niet mee gaat. Wat doen we dan met die spullen die niet mee gaan? Marktplaats? Aan vrienden geven? Of gewoon in de container? Daarnaast wil ik ook graag mijn blog gewoon bijhouden. En zeker niet onbelangrijk, mijn vrienden en familie nog zo vaak mogelijk zien. Dus ja, ik ben wel blij dat ik deze periode niet ook nog een afscheidsfeest hoef te organiseren haha.
inboedel verhuizen naar Curaçao

Afscheid nemen van onze spulletjes. Voor even dan

De laatste weken zijn we dus ook heel druk geweest met inpakken. Dozen lagen door het hele huis. Spullen die je eigenlijk nog nodig hebt kun je niet meer gebruiken. Omdat ze dus in dozen zitten. Maar om alles de laatste week te doen, is ook geen optie. Het is gewoon écht heel veel werk. We hadden 40 dozen in totaal. Ik dacht echt van hoe komen we in godsnaam aan zoveel zooi. En dan hadden we nog heel veel weggegooid.

Deze week kwamen ze van het verhuis bedrijf onze meubels en servies inpakken. Ik ben blij dat we dit uitbesteed hadden. Die mannen doen dat gewoon in een dagje, en dan weet ik ook dat het goed gebeurd. De dag erna kwamen ze terug met een container om alles in te laden. Terwijl je huis net nog bomvol stond met dozen en ingepakte meubels, was het daarna ineens leeg. Erg leeg. Gewoon heel je inboedel zit dan in die container. En als je hem weg ziet rijden geeft dat toch best een vreemd gevoel.

Ons nieuwe huis

We hebben ondertussen ook al een huurhuis gevonden. We hadden voor de eerste maand al een tijdelijke verblijfplaats geregeld, met de bedoeling vanuit daar een huurhuis voor de langere termijn te zoeken. Maar ik kon het niet laten, en was dus al veel eerder naar huizen aan het kijken op internet. En toevallig was mijn vader laatst een weekje in Curaçao, en hij vind het leuk om naar huizen te kijken. Dus ik heb hem op pad gestuurd. Met als resultaat dat we nu dus al ons droomhuis gevonden hebben.

Ik sta nu op het punt om te vertrekken naar Curaçao. Ik heb er zo veel zin in. Mijn volgende blog gaat dan ook over mijn eerste avonturen in Curaçao. Geen zin om daar op te wachten, dan ben je natuurlijk ook welkom op mijn eigen blog eiland-meisje.nl.

Leave a Reply:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.