Heb je heel de site doorgenomen maar vind je niet de info die je zoekt? Laat het weten! Neem gerust contact met ons op (zie gegevens hieronder)
Latest Posts
+31(0)6 4085 4095
info@naarcuracao.com
Top

Eén van de meest mooie, maar ook spannendste, activiteit voor thrillseekers is toch wel parachute springen. Eerst met een vrije val honderden meters naar beneden suizen, en dan -plop- de parachute opentrekken en relaxed zwevend naar de grond. Een schitterend uitzicht, en een fantastische ervaring. Helaas was het tot nu toe niet mogelijk om op Curaçao een parachutesprong te maken, maar nu wel! Met Skydive Curaçao maak je nu ook op Curaçao een onvergetelijke parachutesprong!

Skydive Curaçao

Skydive Curaçao is in februari 2015 begonnen. Junior Janzen heeft in Nederland leren springen en keert terug naar Curaçao. Daar neemt hij het initiatief, samen met Jean Mentens die al tien jaar op Curaçao woont en nog steeds actief is als skydiver. Ook Herman Landsman is er vanaf het begin bij betrokken. Herman woont in Nederland en is al ruim 35 jaar beroepsmatig bij deze sport betrokken. Omdat Herman tot zijn 12e op Curuçao heeft gewoond is hij ook snel enthousiast, en gezamenlijk worden de eerste enthousiaste ideeën uitgewerkt tot concrete plannen om skydiven op Curaçao écht mogelijk te gaan maken.

Tandemsprongen

Skydive Curacao parachutesprong tandemsprong mooi uitzicht

Schitterend uitzicht vanuit de lucht

Het doel is om op Curaçao tandemsprongen (uitgevoerd door Herman) aan te gaan bieden, aan zowel de locale bevolking als ook aan de toeristen. Helaas laten de weersomstandigheden, stevige wind, en de betrekkelijk kleine landingsterreinen op het eiland het niet toe om met minder ervaren skydivers te springen. Derhalve is het solo springen hier alleen mogelijk voor skydivers met een ruime sprongervaring.

Permanente vergunning

Op dit moment (voorjaar 2016) is de aanvraag voor een permanente vergunning in behandeling bij de Luchtvaartdienst op Curaçao. In aanloop naar die permanente vergunning is in 2015 al drie keer tijdelijke ontheffing verleend, waarbij al snel bleek dat er duidelijk interesse is bij zowel de locals als de toeristen om op Curaçao te skydiven. De tijdelijke ontheffing was elke keer voor slechts één week, en alle drie de keren was die ene week snel volgeboekt. De verwachting is dat Skydive Curaçao later dit jaar, waarschijnlijk in september of oktober, de permanente vergunning binnen zal hebben en vervolgens kan overgaan tot het dagelijks aanbieden van tandemsprongen.

De sprong

De voorbereiding voor een tandemsprong duurt hooguit 15 minuten. Als tandempassagier krijg je uitleg en instructies over:

Skydive Curacao freefall parachute springen

Woooooohiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!

  • het materiaal waarmee gesprongen wordt,
  • de exitprocedure,
  • de vrijeval houding,
  • de opening van de parachute,
  • de vlucht onder de parachute
  • en hoe de landing zal verlopen.

Het accent ligt echter op de kick, de fun en de sensatie die je zult beleven! De instructeur doet immers al het werk en zorgt ervoor dat de skydive veilig en verantwoord wordt uitgevoerd. Na de sprong krijgt de passagier de video en foto’s van de sprong mee op een usb stick!

 

Nieuwe tijdelijke ontheffing!

Het is Skydive Curaçao gelukt om weer een tijdelijke ontheffing te krijgen, om voor één week weer tandemsprongen aan te bieden op Curaçao. Van 23 mei t/m 29 mei 2016 kun je weer “de sprong van je leven” maken!

Skydive Curacao landingzone Santa Barbara Resort

landingzone Santa Barbara

Santa Barbara Beach & Golf Resort

Je vertrekt -uiteraard- vanaf vliegveld Hato. Dagelijks wordt er 5x een tandemsprong gemaakt (om 07:30, 10:00, 12:30, 15:00 en 17:30). De skydive eindigt op de landingzone op Santa Barbara Beach & Golf Resort. Een schitterende locatie om het laatste stukje van je afdaling te maken, direct gelegen aan zee. Het advies is om makkelijk zittende kleding aan te trekken, maar wel lange broek en shirt met lange mouwen. En stevige sportschoenen/sneakers; je luchtige schoentjes of slippers zijn niet geschikt. Uiteraard zijn familie en vrienden welkom op landingzone op Santa Barbara Resort, om je te zien landen.

Beperkt beschikbaar

Een tandemsprong kost US$ 375,- (of € 330,- of NAF 670) en kun je nú boeken via de Facebook-pagina van Skydive Curaçao. Voor dit bedrag krijg je ook foto’s en een video van jouw parachutesprong (op usb-stick). Omdat de tijdelijke ontheffing maar voor een week is, kunnen er maximaal 30 tandemsprongen worden gemaakt, dus wees er snel bij. De indeling gaat op volgorde van aanmelding, dus hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans is dat je nog kunt springen.

Drop every Fear… Go for the thrill!!

Toch liever wat anders?

Vind je een parachutesprong misschien toch net even te heftig? Bekijk dan wat je nog meer leuke dingen op Curaçao kunt doen.

Geeft deze pagina de info die je zocht?

Wat vind je van deze pagina? Zou je het aantal sterren kunnen aanklikken dat jouw mening weergeeft? Als je nog opmerkingen of vragen hebt kun je onderaan deze pagina een reactie achter laten.
[polldaddy rating=”7014879″][shareaholic app=’share_buttons’ id=’5019195′]